Πίκρα στην Άγκυρα γιατί έμειναν έξω από τις διαπραγματεύσεις…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία κατέληξαν στην Ρωσία σε συμφωνία για αναφέρεται πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τις χώρες της Ομάδας Μινσκ. Παρά τις δηλώσεις του Αλίεφ που σε κάθε ευκαιρία δήλωνε πως “Στην ειρηνευτική διαδικασία πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και η Τουρκία”, εντύπωση προκάλεσε πως στο κείμενο της εκεχειρίας δεν υπάρχει η Τουρκία.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας συναντήθηκαν στη Μόσχα σε συνάντηση μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο χώρες στην συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 10 ώρες, συμφώνησαν σε μία εκεχειρία με ανθρωπιστικούς σκοπούς για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών. Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε πως Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση των συμπροέδρων της ομάδας Μινσκ. Στο τρίτο άρθρο του κειμένου της εκεχειρίας αναφέρεται πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τους συμπροέδρους της Ομάδας του Μινσκ που είναι Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ σε δήλωση που έκανε τις προηγούμενες μέρες, είχε δηλώσει πως ” Η στάση της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική στην ειρηνευτική διαδικασία, πρέπει οπωσδήποτε να είναι και η Τουρκία”. Μάλιστα στο τέταρτο άρθρο της συμφωνίας αναφέρεται πως στην διαπραγματευτική διαδικασία δεν μπορεί να μετάσχει κάποια άλλη πλευρά. Η Άγκυρα σε κάθε πλατφόρμα τονίζει πως στις κρίσεις που συμβαίνουν στην περιοχή, δεν είναι δυνατή μία μόνιμη επίλυση χωρίς την Τουρκία. …..

https://www.sondakika.com/haber/haber-azerbaycan-ve-ermenistan-arasindaki-ateskes-13658068/

10/10/2020
Σχ. : Χαιρόμαστε φυσικά που οι ¨κόκκινοι¨ έμειναν απέξω. Και αυτό έγινε χάρη στην ηρωική αντίσταση των Αρμενίων. Το αστείο είναι ότι θέλουν να είναι και παρόντες στην κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν. Το ναζιστικό καθεστώς της Άγκυρας είναι ένας καρκίνος επιθετικός και μεταστατικός. Και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ