Το εμπάργκο έτσουξε τους Τούρκους επιχειρηματίες…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή δήλωση από οργανώσεις του επιχειρηματικού κόσμου ενάντια στο εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας
Μετά από τη δήλωση του προέδρου των εμπορικών επιμελητηρίων Σαουδικής Αραβίας Αλ Αζλάν, που είπε πως είναι καθήκον των πολιτών της Σαουδικής Αραβίας να μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος δημοσίευσε μία κοινή ανακοίνωση.

…….

“Σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε από τις εταιρείες μας και από τα παράπονα που αντανακλώνται στον τύπο, βλέπουμε πως επίσημοι της Σαουδικής Αραβίας αναφέρουν πως δεν πρέπει να γίνονται εισαγωγές από την Τουρκία. Επίσης αναφέρεται πως σαουδαραβικές εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από τις εταιρείες μας, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν δέσμευση πως δεν θα πραγματοποιήσουν εισαγωγές από την Τουρκία. Επίσης εταιρείες που κάνουν παγκόσμιες μεταφορές, ενημέρωσαν τους πελάτες τους για τα εμπόδια σχετικά με τα τουρκικά προϊόντα στην Σαουδική Αραβία, όπως και για το ότι στα σαουδαραβικά σύνορα μόνο για τα τουρκικά προϊόντα υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή και ενδεχομένως να εμποδιστεί και η εισαγωγή τους. Έτσι αυτό το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τι διάσταση των διμερών οικονομικών σχέσεων και έχει καταστεί θέμα για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Τελευταία μάλιστα ο πρόεδρος των εμπορικών επιμελητηρίων Σαουδικής Αραβίας Αζλάν μπιν Αζίζ Αλ Αζλάν, έγραψε στις 3/10/2020 στο λογαριασμό του στα social media, ότι είναι καθήκον των Σαουδαράβων πολιτών να μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα κάτι που προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους επιχειρηματίες των δύο χωρών.

……

Λυπούμαστε βαθιά για την μεροληπτική μεταχείριση που υφίστανται οι εταιρείες μας στην Σαουδική Αραβία. Οι επίσημες ή ανεπίσημες πρακτικές που αποσκοπούν στην αποτροπή του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών μας θα επηρεάσουν αρνητικά τις εμπορικές σχέσεις μας και θα βλάψουν την οικονομία και τους ανθρώπους και των δύο χωρών. Η μείωση της προμήθειας προϊόντων από την Τουρκία, θα μειώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων και τα έσοδα των σαουδαραβικών εταιρειών, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των Σαουδαράβων πολιτών που προτιμούν τα τουρκικά προϊόντα λόγω ποιότητας, τιμής και εμπιστοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό ως Τούρκοι επιχειρηματίες προσδοκούμε από τους Σαουδάραβες αξιωματούχους να κάνουν από τα βήματα για την επίλυση των εμπορικών των προβλημάτων στις εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις. πιστεύουμε ειλικρινά ότι μπορούμε να λύσουμε Κάθε είδους προβλήματα και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια με εποικοδομητικό διάλογο και αμοιβαία συνεργασία.”

…….

https://artigercek.com/haberler/is-dunyasindan-suudi-arabistan-ambargosuna-karsi-ortak-aciklama

11/10/2020

Σχ. : Βλέπουμε όλοι το ποσό έτσουξε η κίνηση των Σαουδαράβων. Και μάλιστα αυτή η κίνηση έγινε απλά μετά από κάποιες κατηγορίες της επίσημης Τουρκίας για την πολιτική της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια στιγμή την ώρα πού η Τουρκία κατέχει το 40% της Κύπρου, απειλεί καθημερινά τα νησιά μας, υπονομεύει την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη, οι Έλληνες επιχειρηματίες αντί να κάνουν κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι Σαουδάραβες, προτιμούν τις business. Μήπως περιμένουν και αυτοί να γίνουμε Καραμπάχ για να το αντιληφθούν ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ