Η Τουρκία χλεύασε το ευρωπαϊκό τσίρκο εκτοξεύοντας S400 την ώρα της συνόδου κορυφής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη – βόμβα του Reuters εκθέτει ανεπανόρθωτα ΕΕ και Ηνωμένες Πολιτείες. Κυρίως όμως εκθέτει τον Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε συνέντευξη τύπου στην τρελή χαρά και να μας πει ότι συζήτηση για ακυρώσεις δεν έγινε σήμερα αλλά μπορεί να γίνει το Δεκέμβριο!
Ο Ερντογάν έφτυσε στα μούτρα τους ευρωπαίους και ολόκληρη την Δύση, την ώρα μάλιστα που οι ηγέτες της ΕΕ τον χάιδευαν!

Πύραυλος S – 400 στον ουρανό νωρίτερα σήμερα, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, όπου ο στρατός αναμενόταν να δοκιμάσει το ρωσικό σύστημα, σύμφωνα με τοπικό βίντεο που ήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στην παραθαλάσσια πόλη Σινώπη, έδειξε μια στενή στήλη καπνού που κατευθύνεται ψηλά στον ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία είχε εκδώσει ειδοποιήσεις για τον περιορισμό του εναέριου χώρου και της ναυσιπλοΐας στην παράκτια περιοχή για να επιτρέψει δοκιμές πυραύλων.

0ED4686F 2231 405A 96D7 7DEC35F65032
Η τοποθέτηση των S-400 έχει σαφή στόχευση για χρήση τους σε ελληνο-τουρκική σύρραξη

Οι δοκιμές των S-400, εάν επαληθευτούν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αντιτάχθηκαν έντονα στην αγορά της Άγκυρας από τη Μόσχα με την αιτιολογία ότι θέτουν σε κίνδυνο τα κοινά αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι ούτε θα αρνηθεί ούτε θα επιβεβαιώσει δοκιμές πυραύλων! Ομολογεί δηλαδή ότι και την δοκιμή έκανε και χλευάζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον αντέδρασε πέρυσι αναστέλλοντας την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 και απείλησε με κυρώσεις.

Ο αναλυτής Turan Oguz δήλωσε ότι μια προκαταρκτική εκτίμηση του χρώματος, της έντασης, της γωνίας και της διαδρομής του καπνού στο βίντεο παραπέμπει σε πύραυλο S-400. Η γωνία της στήλης Οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο στόχος «δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά».

Πέρυσι, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε δοκιμές ραντάρ του Ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

Η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία S-400 με τη Ρωσία το 2017. Οι παραδόσεις των πρώτων τεσσάρων πυραυλικών συστοιχιών, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησαν τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Την περασμένη εβδομάδα – μετά την κυκλοφορία αναφορών των προγραμματισμένων δοκιμών – δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ κάλεσαν ξανά την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Σήμερα που όπως όλα δείχνουν και μετά το ρεπορτάζ του Reuters, ήταν ένας δυτικός δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε. Ειδικά οι ευρωπαίοι που κυριολεκτικά διασύρθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ