Kοροϊδία η εθελοντική μείωση ενοικίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκρίνιες έχει δημιουργήσει στην αγορά η εθελοντική μείωση ενοικίου τουλάχιστον 30% που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, έπειτα από γραπτή συμφωνία ιδιοκτήτη-ενοικιαστή.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τον κλάδο της εστίασης, έχουν εξαιρεθεί από τους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και δεν μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι για τον Οκτώβριο (το μέτρο ισχύει μέχρι και τον Δεκέμβριο) θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο το ενοίκιο, αν και οι τζίροι τους συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση.

Έμποροι και επιχειρηματίες θεωρούν κοροϊδία το εθελοντικό πλαίσιο που τους εξαιρεί, καθώς αναγκάζονται να πληρώσουν με δανεικά τα ενοίκια (π.χ. από την επιστρεπτέα που θα επιστραφεί κάποια στιγμή στο κράτος), για να μην τους πετάξουν έξω από τα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γκρίνια έχει φτάσει στα αυτιά του οικονομικού επιτελείου, που περιμένει να δει αν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων των πληττόμενων ΚΑΔ θα ανταποκριθούν στην εθελοντική μείωση.

Αφήνουν να εννοηθεί ωστόσο, ότι αν δεν προχωρήσει αυτό το μέτρο, ίσως επιστρέψουμε -με κρατική εντολή- στην υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%, που είχε εφαρμοστεί τους προηγούμενους μήνες. Με αυτόν τον τρόπο προειδοποιούν έμμεσα τους ιδιοκτήτες ότι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα περισσότερα μισθώματα, αν δεν «συμμορφωθούν» στην εθελοντική μείωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ