24/09/2021

Ερντογάν, ο νέος Χίτλερ που θέλει να κατακτήσει την Ελλάδα και όχι μόνο!

Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία δεν περιορίζονται μόνο στα σύνορα που εμφανίζει κατά καιρούς με τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδος» αλλά φθάνουν από τη Λιβύη έως την Σομαλία. Με πολεμικές δηλώσεις και εξαγγελίες ο Πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε άπαντες ότι έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στρατιωτικά παντού, από την μια άκρη της Μεσογείου έως την άλλη αλλά και μέχρι της ακτές της Ερυθράς Θαλάσσης. Ενδεχομένως την επόμενη φορά θα αναφερθεί στο Τουρκμενιστάν και την Κίνα όπου μένουν οι τουρκόφωνοι Ουιγούροι.

«Κάποιοι μας λένε ‘’μην επεκτείνεστε’’. Μα υπάρχει βία… Στην Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε να σωπάσουμε; Από την άλλη στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μάς έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δε σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει» δήλωσε ο Ερντογάν στέλνοντας μήνυμα στις χώρες που συνορεύουν αλλά και σε εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και φυσικά μέσα στο σχέδιο ανασυστάσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας περιλαμβάνεται και η Ελλάς, την οποία τις τελευταίες ημέρες απειλεί ευθέως με «τιμωρία».

Στον Ερντογάν απήντησε εμμέσως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Αρμενία. Όπως είπε όλες οι εντάσεις στην περιοχή, στην Συρία, το Ιράκ, την Κύπρο, την Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν έναν γνωστό κοινό παρονομαστή: την Τουρκία, η οποία αγνοεί και την έκκληση της ΕΕ για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας. «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική και έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς», τόνισε ο υπουργός. Αναφερόμενος στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είπε ότι «είναι ζωτικής σημασίας η διεθνής κοινότητα να κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εκείνων που πυροδότησαν και συντηρούν τις εντάσεις και εκείνων που διατηρούν εποικοδομητική προσέγγιση και παραμένουν προσηλωμένοι στην ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε ακόμη τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Κυβερνήσεως του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και υπενθύμισε ότι η Ελλάς έχει ανακαλέσει τον πρέσβη της στο Μπακού για διαβουλεύσεις.

Την ώρα πάντως που στην Σύνοδο Κορυφής συζητούνταν η εκ νέου αποστολή του «Ορούτς Ρεΐς» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευσις πυραύλου S-400. Συμφώνως προς βίντεο που μετέδωσε το «Ρώϋτερς» ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε στον ουρανό από ακτή της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα. Το βίντεο έχει τραβηχθεί στην παραλιακή πόλη Σινώπη και δείχνει μια στενή στήλη καπνού να υψώνεται στον γαλανό ουρανό. Το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει ένταξη μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται κατηγορηματικά στην αγορά εκ μέρους της Άγκυρας όπλων από την Ρωσσία επειδή θεωρούν πως θέτουν σε κίνδυνο κοινά αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης ανεκοίνωσε ότι δεν θα διαψεύσει ούτε θα επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκαν πυραυλικές δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ