25/09/2021

Ο Καραισμαήλογλου ανακοινώνει τουρκική εισβολή στο μισό Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης!

Ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου ανάρτησε χάρτη ανακοινώνοντας επισήμως την διεύρυνση της τουρκικής περιοχής ευθύνης στο Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι νοτίως της Κρήτης!
Εισβάλλουν στο Αιγαίο με πρόσχημα την «έρευνα και διάσωση»! Πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά; Θα ακολουθήσει το παράδειγμα του 2016 όταν οι τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και γνώρισαν την μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων δεκαετιών;

Ο Τούρκος υπουργός Καραϊσμαήλογλου μας «ανακοινώνει» με επίσημη ανακοίνωση και ανάλογο χάρτη πως διεύρυνε την τουρκική περιοχή «Έρευνας & Διάσωσης»! Το κάνει εμφανώς για δημιουργία τετελεσμένων στην καρδιά του Αιγαίου, διότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε στο γαλάζιο μέρος του χάρτη που ανακοινώνει, ούτε φυσικά νοτίως της Κρήτης που υποτίθεται ότι διευρύνει τον τομέα έρευνας!

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να απαντήσει άμεσα και καταλυτικά στις τουρκικές απειλές περί εισβολείς. Διότι η διαβόητη έρευνα και διάσωση της Τουρκίας συνιστά στρατιωτική εισβολή στις συγκεκριμένες περιοχές. Δηλαδή στο μισό Αιγαίο!

Η ανακοίνωση – απειλή  του Τούρκου υπουργού

Χαιρετίσματα στα Φατίχ, Γαβούζ και Κανουνί.

Διευρύναμε την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, με τρόπο που θα περιλαμβάνει τις όπου δραστηριοποιούνται σε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο τα εθνικά μας πλοία.

Ας είναι χαρμόσυνο για την πατρίδα μας το νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης. ¨

Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου    17/10/2020 (μετάφραση: Τουρκικά Νέα)

Να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο επιχείρησαν να κάνουν οι τούρκοι το 2015 – 2016 όταν έστελναν τις καραβιές προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Τότε όμως η συντονισμένη δράση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και οι ενέργειες του τότε υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου στο ΝΑΤΟ, οδήγησαν την Τουρκία στην οδυνηρότερη ήταν των τελευταίο δεκαετιών, αφού όχι μόνο δεν τους επετράπη η μεθόδευση, αλλά για πρώτη φορά μετά το 1997 τα τουρκικά πλοία υποχρεώθηκαν να μην εξέρχονται καθόλου των χωρικών τους υδάτων! Έστω και ως νατοϊκά!

Να δούμε εάν σήμερα η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει ακριβώς αυτό που είχε γίνει τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ