Η παπική καλύπτρα οσονούπω μπορεί να μεταμορφωθεί σε νεοοθωμανικό σαρίκιον…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής στη Γαλλία αποκεφαλίστηκε επειδή βρισκόταν στο ίδιο γεωγραφικό σημείο με τον ισλαμιστή τρομοκράτη αλλά ζούσαν σε άλλους αιώνες και σε άλλους… κόσμους.

Οι κοσμοπολίτες, άθεοι λιμπεραλιστές νομίζουν ότι όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο σάτιρας και χλεύης, αλλά οι ισλαμιστές είναι πεπεισμένοι πως όποιος τολμήσει να το κάνει αυτό με τη δική τους πίστη αξίζει να πεθάνει – ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοτωθούν οι ίδιοι για να επιβάλουν τη θανατική ποινή του απίστου.

Το Ισλάμ δεν αστειεύεται με την ύπαρξή του και δεν επιτρέπει και χωρατά από τους άλλους. Μόνο η Δύση έχει πάρει στην πλάκα τον εαυτό της, τους λαούς των πάλαι ποτέ χριστιανικών χωρών και τον πολιτισμό που εκπροσωπούν.

Κι αν καταρρεύσει η Δύση, θα δεις την Τουρκία να καταλαμβάνει αρκετά μεγάλο κομμάτι από τη γη της και την ισχύ της. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει ακράδαντα ο Νεοοθωμανός τύραννος της γείτονος.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Ερντογάν δεν είναι εντελώς παράλογος και άτοπος στις φιλοδοξίες του. Αν το Ισλάμ επικρατήσει -κυρίως λόγω της υπογεννητικότητας της Δύσης και της πληθυσμιακής έκρηξης των μουσουλμανικών λαών-, τότε η Τουρκία όντως θα γίνει πλανητική δύναμη.

Την εκτίμησή του για την παρακμή της Ευρώπης την έχει εκφράσει δημόσια ο Ερντογάν ήδη από το 2017. Στις 6 Απριλίου 2017 ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Η Ευρώπη δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο. Ενώπιόν μας βρίσκεται μια ήπειρος που σαπίζει».

Αυτά τα είπε σε ομιλία του στο Μπαλικεσίρ της Τουρκίας και η αφορμή ήταν η ακύρωση ομιλιών του Τούρκου προέδρου σε ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Ολλανδία και η Γερμανία). Ο Ερντογάν ήθελε να μιλήσει σε Τούρκους οπαδούς του σε ευρωπαϊκές χώρες (υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκοι στην Ευρώπη) για το δημοψήφισμα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση που εκείνος προωθούσε τότε. Η απροθυμία μερικών χωρών να αποτελέσουν προεκλογικά… τερέν του Ερντογάν προκάλεσε την αντίδρασή του.

Η παπική καλύπτρα οσονούπω μπορεί να μεταμορφωθεί σε νεοοθωμανικό σαρίκιον…

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ