Ρωσία: Αν μας καλέσει η Αρμενία , θα επέμβουμε στρατιωτικά!

Με παρέμβαση του ο Κωνσταντίν Κοσάτσεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, τόνισε πως η Αρμενία θα πρέπει επίσημα να απευθύνει έκκληση στη Ρωσία σχετικά με τη συμμετοχή μισθοφόρων από τη Συρία στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκειμένου να διεξαγάγει πιθανή ρωσική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή.

Μαλιστα σε συνέντευξή του στο TASS, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν εξέφρασε την άποψη ότι λόγω της συμμετοχής στις εχθροπραξίες στο Καραμπάχ, μισθοφόρων που έφτασαν από τη Συρία, η ρωσική πλευρά έχει το δικαίωμα να διεξάγει αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή, αναφέρει το eadaily.com .

435835E1 972A 4A4E B58D 68046AC6D8B3

«Η Ρωσία έκανε αντιτρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία, η οποία απέχει πολύ από τη Ρωσία, επειδή οι ενέργειες των μισθοφόρων και τρομοκρατών στη Συρία, αποτέλεσαν άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι αυτοί (οι μισθοφόροι) βρίσκονται περίπου 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, νομίζω ότι η Ρωσία έχει νόμιμο δικαίωμα και λόγους να αντιδράσει σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο Κοσάτσεφ, αυτό το βήμα είναι αδύνατο χωρίς επίσημο αίτημα από τον Ερεβάν ώστε να γίνει διεξοδική αξιολόγηση της κατάστασης.

«Η αξιοπιστία και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από αυτή την άποψη πρέπει να αξιολογηθούν. Φυσικά, πρέπει να ακολουθήσει επίσημη έκκληση από την Αρμενία και όχι μόνο ένα συμπέρασμα ότι η Ρωσία έχει λόγους», σημείωσε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι είναι πρόωρο να προβούμε σε προβλέψεις για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρεται, η Άγκυρα παρέχει στο Μπακού ολόπλευρη υποστήριξη στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ακόμη με τη μεταφορά μαχητών από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν, την ανάπτυξη στρατιωτικών αεροσκαφών σε αυτήν την δημοκρατία της Υπερκαυκασίας και την προμήθεια επιθετικών συστημάτων.

echedoros-a.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ