Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψε σε 48 ώρες 9 τουρκικά Bayraktar κοντά σε βάση της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την προειδοποίηση του Ιράν στις δύο εμπόλεμες χώρες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ότι θα αντεπιτεθεί εάν παραβιαζόταν ο εναέριος χώρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας….

Η Ρωσία έκανε το ίδιο για τη στρατιωτική βάση της κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε 48 ώρες, ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 9 τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 που πετούσαν κοντά στη ρωσική στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους από το Avia.pro, οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει μία από τις νέες συσκευές τους στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου – το σύστημα Krasukha. Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha είναι μια νέα στρατιωτική συσκευή που τέθηκε σε χρήση στον ρωσικό στρατό το 2014 και η παραγωγή του ολοκληρώθηκε το 2010, ακολουθούμενη από διάφορες δοκιμές. Το εύρος ανίχνευσης ηλεκτρονικών αεροσκαφών, όπως μίνι drone ή επιθετικών drone, είναι 250 km. Επί του παρόντος, εκτός από τη Ρωσία, το Krasukha χρησιμοποιείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αλγερίας, του Ιράν και της Λιβύης.

Πηγές στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζονται ότι από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα…..

315936DD 6DED 4C3F BDBE 28E1A2C08E35

Οι φωτογραφίες μερικών από τα κατεστραμμένα τουρκικά αεροσκάφη και τις ατράκτους τους δείχνουν ότι αυτά τα αεροσκάφη κατέπεσαν πράγματι από ένα ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη πυραυλικής επίθεσης ή πυροβόλου όπλου.      Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν τα κατεστραμμένα αεροσκάφη είναι στην υπηρεσία του τουρκικού στρατού ή στην υπηρεσία του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι εάν το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας συνεχίσει να λειτουργεί με παρόμοιο ρυθμό, η Άγκυρα και το Μπακού θα περιορίσουν σημαντικά τον «προκλητικό πόλεμο drones», καθώς οι απώλειες αεροσκαφών αναμένεται να φτάσουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα

Πηγη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ