23/09/2021

Μας δουλεύουν οι Γερμανοί! «Περιορίσαμε», λένε, «την εξαγωγή όπλων προς την Τουρκία»

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να μη δοθούν άδειες εξαγωγής στην Τουρκία που αφορούν στρατιωτικό υλικό όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και την αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε με το γνωστό απαθή τρόπο απαντώντας όπως αναμενόταν: «Η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί μια περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγής όπλων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χορήγηση αδειών εξαγωγής λαμβάνονται «μετά από προσεκτική εξέταση και υπό το πρίσμα παραμέτρων της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας».

Επισημαίνεται ακόμα ότι ο αριθμός των αδειών για εξαγωγές στην Τουρκία βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο: «Τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει νέες άδειες εξαγωγής για κρίσιμους εξοπλισμούς που θα μπορούσε η Τουρκία να τους χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο περιφερειακών στρατιωτικών επιχειρήσεων», διαβεβαιώνει το γερμανικό ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, και με την ιδιότητα της Προεδρίας της ΕΕ, για την αποκλιμάκωση και το διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, καταγγέλλοντας ότι εκθέτει τριπλά την ελληνική κυβέρνηση.

«Πρώτον, εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει ανεύθυνη την κυβέρνηση, η οποία ζητά την επιβολή εμπάργκο όπλων. ∆εύτερον, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεύθυνη, αφού επενδύει σε φρούδες ελπίδες. Τρίτον,για να αποδείξει ότι είναι μια πραγματικά υπεύθυνη κυβέρνηση, πρώτα η ίδια οφείλει να επιβάλει εμπάργκο σε όλα τα τουρκικά προϊόντα, ξεκινώντας από τους Κήπους του Εβρου και συνολικά στην Ελλάδα» υποστηρίζει η Ελληνική Λύση,  σχολιάζοντας δηκτικά πως για το μόνο για το οποίο τελικά είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση είναι «ο ακρωτηριασμός της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ