Σάλος: Εννιά νεκροί από εμβόλιο γρίπης στη Ν.Κορέα

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νότια Κορέα όπου εννέα άνθρωποι κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου. Οι Αρχές προσπάθησαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις λέγοντας ότι είναι πρώιμη η εκτίμηση πως οι θάνατοι σχετίζονται με το εμβόλιο, μια και η υπόθεση ακόμα διερευνάται και βρίσκονται σε εξέλιξη οι νεκροτομές των θυμάτων.

«Καθίσταται δύσκολο για εμάς να εκδώσουμε μια κατηγορηματική ανακοίνωση» δήλωσε χθες στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ Λιπ για τους θανάτους των πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι ένας 17χρονος και ένας 70άρης.

Στην ίδια ενημέρωση, ο διευθυντής της Νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Ζεόνγκ Εούν Κιεόνγκ είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τους θανάτους, αλλά ότι η υπηρεσία του δεν βρίσκει λόγο να αναστείλει το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ακόμη ένας λόγος που το ζήτημα πήρε τεράστια διάσταση στη χώρα είναι το γεγονός πως οι θάνατοι σημειώθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αναστολή του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, καθώς 5.000.000 παρτίδες που έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί σε ψυγείο είχαν εκτεθεί σε θερμοκρασίες δωματίου κατά τη μεταφορά τους σε ιατρικές εγκαταστάσεις.

Τον περασμένο μήνα οι Αρχές ανακοίνωσαν σχέδια για την προμήθεια 20% περισσότερων εμβολίων κατά της γρίπης για τον χειμώνα ώστε να εμβολιαστούν 30.000.000 άνθρωποι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υγείας εν μέσω της πανδημίας.

Ενας αξιωματούχος της φαρμακευτικής εταιρίας Boryung, που προμηθεύει τη Σεούλ με εμβόλια, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρία έχει ενημερωθεί για τους φερόμενους θανάτους αλλά δεν έχει κάποιο άμεσο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ