Τούρκοι δεσμοφύλακες σκότωσαν στο ξύλο τον Κούρδο κρατούμενο Σερκάν Τουμάι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Άγκυρας ετοίμασε αναφορά σχετικά με τον θάνατο του Σερκάν Τουμάι. Ο νέος από το Μπιτλίς δολοφονήθηκε στις φυλακές του Κιρίκκαλέ. Στην αναφορά σημειώνεται ότι «Ο θάνατος προκλήθηκε από τραυματισμούς». Δημοσιεύθηκε η ιατροδικαστική αναφορά περί του θανάτου του Σερκάν Τουμάι, του νεαρού άνδρα από το Μπιτλίς, που δολοφονήθηκε στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας του Κιρίκκαλέ στις 17 Οκτωβρίου.

Στην αναφορά που έλαβαν η οικογένεια και οι δικηγόροι, ως αιτία θανάτου αναφέρεται «αποτέλεσμα τραυματισμών». Η αναφορά, ουσιαστικά, επιβεβαίωσε ότι ο Τουμάι δολοφονήθηκε. Η διοίκηση των φυλακών είχε ισχυριστεί ότι για τον θάνατο «απαιτείτο ιατροδικαστική εξέταση». Ο Γκιοκμάν Τουμάι, αδελφός του Σερκάν Τουμάι, είπε ότι από τους φυλακισμένους φίλους του Σερκάν στην πτέρυγα έμαθε ότι ο αδελφός του είχε ξυλοκοπηθεί πριν από περίπου έναν μήνα.

Η μητέρα του Τουμάι είπε: «Η διοίκηση των φυλακών σκότωσε τον γιό μου. Πρώτα άνθρωποι με καλυμμένα πρόσωπα τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο όπου του έσπασαν το χέρι και το κεφάλι, και έπειτα τον σκότωσαν».

Κουρδικό πρακτορείο ΑΝF tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ