ΗΠΑ: 50 μέλη του κογκρέσου ζητούν την δίωξη του Αλίεφ για εγκλήματα πολέμου!

Επιστολή κόλαφος από 50 μέλη του Κογκρέσου που ζητούν δίωξη του Αλίεφ με την οποία άσκησαν σφοδρή πίεση στον πρόεδρο Τραμπ, η οποία τον οδήγησε στην απόφαση να συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν!

Την ενεργοποίηση του μηχανισμού τιμωρία όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, ζήτησαν 50 μέλη του κογκρέσου με επιστολή τους στον αμερικανό πρόεδρο. Στην επιστολή τους που είναι γραμμένη σε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα, αναφέρουν στοιχεία από εκθέσεις που αποδεικνύουν ότι το Αζερμπαϊτζάν διαπράττει εγκλήματα πολέμου στο Αρτσάχ, χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς, βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Ζητείται η δίωξη του ίδιου του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν καθώς και των υψηλόβαθμων μελών της κυβέρνησης του που σχετίζονται με το υπουργείο άμυνας καθώς και την στρατιωτική και ηγεσία.

CF06651E 8475 4F37 9C04 FC92D34315D7

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλαν τα μέλη του κογκρέσου στον αμερικανό πρόεδρο ζητώντας την διώξει των Αζέρων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η αναφορά στην Τουρκία, την εμπλοκή της οποίας τα μέλη του κογκρέσου χρησιμοποιούν ως επιχείρημα που υποχρεώνει πλέον την Αμερική να παρέμβει, διότι εάν επιτραπεί στο Αζερμπαϊτζάν να συνεχίσει τις θηριωδίες, τότε δίνεται το πράσινο φως στην Τουρκία να συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική. Ενώ γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στους ισλαμιστές τρομοκράτες που στέλνει η Τουρκία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν καθώς και στην εμπλοκή Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον πόλεμο.

Προφανώς η πίεση που ασκήθηκε μέσω της επιστολής στον αμερικανό πρόεδρο, τον έκανε να δηλώσει πριν από λίγο ότι οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή. Οψόμεθα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ