12/06/2021

Διάγγελμα – ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτακη – Κανονικά η αντιπολίτευση θα επρεπε να ζήτησει την παραίτηση του

Το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ομολογία της αποτυχίας των επιλογών της κυβέρνησης ως τωρα.

Ακόμη και το πρόσφατο σχέδιο του χαρακτηρισμου-διαχωρισμού των περιφερειών της χώρας σε 4 ενότητες επικινδυνότητας το τίναξε στον αέρα και έφταιξε ένα νέο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ορισμός της αποτυχίας είναι να στέλνεις τον κόσμο ανεξέλεγκτα στις πλατείες με τον καφέ στο χέρι την ίδια στιγμή που κλείνεις καφετέριες και εστιατόρια που τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μια κυβερνηση άσχετη και καταστροφικη που άφησε τον τουρισμό ανεξέλεγκτο για να πλουτίσουν οι Γερμανοί και να καταστραφούν οι Ελληνες.

Απο την πρώτη στιγμή η μόνη αλήθεια που είπε ο Μητσοτάκης είναι ότι είμαστε σε πόλεμο.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση εξελέγει με άλλη προεκλογική ατζέντα. Από την στιγμή που η χώρα έμπλεξε σε αυτή την ιστορία με την πανδημία η ατζέντα άλλαξε.

Η κυβέρνηση έκανε αρκετές προσπάθειες να αντιμετωπίσει την πανδημία με έκτακτα μέτρα που όμως δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα να έχουμε πέσει σε ένα loop όπου συνεχώς ανακοινώνονται νέα μέτρα χωρίς να αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Επιπλέον η κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικες αποφάσεις που στερούν συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτων με αποκορύφωμα το lockdown, το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων και την προσφατη απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση είχε αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και παράλληλα προχωρά σε στέρηση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτων ωφειλει να παραιτηθεί και να ζητηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ικανής να αντιμετωπίσει την πανδημία με την στήριξη αλλά και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις που δεν αφορούν απλά το μέλλον των πολιτων αλλά την ίδια τη ζωή τους μονομερώς από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να ανακοινώνονται μέτρα από τα οποία εξαρτάται η υγεία του κάθε πολιτη χωρίς να έχουν εγκριθεί από την Βουλή.

Αυτή τη στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης διακατεχόμενος προφανώς από το σύνδρομο του Θεού αποφασίζει για το αν θα ζήσεις ή όχι αναλόγως απο την επιτυχία των μέτρων ή την αποτυχία τους.

Η μέγιστη πατριωτικη επιλογή που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή είναι να προσχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, για να διαχειριστεί την πανδημία, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος για τον ίδιο.

Το ίδιο ωφειλει να κάνει και η αντιπολίτευση που θα πρέπει να διεκδικήσει και εκείνη τον σχηματισμό μια εθνικής κυβέρνησης σωτηρίας συμβάλλοντας και εκείνη με την στήριξη της στην σωτηρία της χώρας. Το να βλέπεις τον Μητσοτακη να κάνει διαγγέλματα και απλώς να περιμένεις στην άκρη δεν ωφελεί τον τόπο.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης λέει ότι πρέπει να στηριζουμε τους ειδικούς όπως ο κύριος Τσιόδρας. Ας κάνει λοιπόν στην άκρη και ας αφήσει την πρωθυπουργική καρέκλα σε κάποιον ειδικό. Και αν το κάνει να είναι σίγουρος ότι ο λαός θα το εκτιμήσει και θα τον ανταμείψει στις επόμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ