Γερμανός πολιτικός: “Ο Ερντογάν ρίχνει λάδι στη φωτιά και στηρίζει την τρομοκρατία”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εμπειρογνώμονας εξωτερικών υποθέσεων και ηγέτης στο γερμανικό κόμμα “Συμμαχία ’90/Οι Πράσινοι” Τζεμ Έζντεμιρ, κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν ότι, προωθεί την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη.  

Ο Εζντεμίρ δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο Deutschland την Παρασκευή ότι, «πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον όλων αυτών των υποκινητών που συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον ισλαμικό εξτρεμισμό για τους δικούς τους σκοπούς, με κίνητρα φτηνά συμφέροντα». Πρόσθεσε, μετά την ύποπτη επίθεση με ριζοσπαστικά ισλαμιστικά κίνητρα στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία: «Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά και συμβάλλει στη βία και την τρομοκρατία».

Ο Εζντεμίρ είπε: «Στη Γερμανία, πρέπει να χειριστούμε διαφορετικά τις ισλαμιστικές οργανώσεις. Αυτοί οι οργανισμοί πρέπει να συσταθούν πλήρως σύμφωνα με το σύνταγμά μας και να γίνουν ανεξάρτητοι από τις ξένες κυβερνήσεις.”

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και κάποιοι τραυματίστηκαν σε επίθεση στη Γαλλία την Πέμπτη. Ο ύποπτος εισβολέας συνελήφθη και η Γαλλία αύξησε το επίπεδο επιφυλακής τρομοκρατίας στο μέγιστο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης» σε εθνικό επίπεδο, καθώς ο Πρόεδρος Μακρόν μίλησε για «ισλαμική τρομοκρατική επίθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ