Στα σκουπίδια πέταξε ο Ερντογάν την διπλωματία των σεισμών. Νέες απειλές, νέα NAVTEX

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νέες απειλές εναντίον των χωρών της περιοχής συνόδευσε ο τουρκος πρόεδρος Ερντογάν την ομιλία στο περιφερειακό συνέδριο του κομματός του στη Σαμψούντα.

« Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους αδελφούς μας που δέχονται επιθέσεις απο τρμοκρατικές οργανώσεις και σκληρά καθεστώτα στην περιοχή μας που επιτίυενται στη ζωή και την αξιοπρέπεια των αδελφών μας, δεν θα γυρίσαμε την πλάτη μας, αλλά θα τους προστατέψουμε» ειπε ο Ερντογάν , ονοματίζοντας ως «αδελφούς» τους συνεργατες της Αγκυρας  « στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν και άλλες χωρες από τη Μεσόγειο ως στη Μαύρη Θάλασσα».

Ο Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επεμβασεις της Αγκυρας, ο Ερντογάν επανέλαβε προκλητικά οτι «δείξαμε παντού την αποφασιστικότητά μας από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την Κύπρο έως το Καραμπάχ» και προειδοποίησε οτι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο από τώρα και στο εξής» προιδεάζοντας τον τουρκικό λαό οτι θα πληρώσει το …μάρμαρο. “Σε κάθε μεγάλο αγώνα, όπως και σε κάθε μεγάλο άλμα, φυσικά θα πληρώνουμε το τίμημα. Δώσαμε μάρτυρες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην απόπειρα πραξικοπήματος και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις, αλλά να θυμόμαστε ότι κάθε μάρτυρας σημαίνει ότι η γη είναι η πατρίδα μας.

Οι επιθέσεις στην οικονομία μας είχαν κόστος, αλλά αυτές οι δαπάνες δεν έγιναν σ άσκοπα. Κινούμαστε γρήγορα για να επιτύχουμε τους στόχους μας, μας επιβράβευσαν σε ορισμένες περιοχές…Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα μας την προσεχή περίοδο. Θα συνεχίσουμε με τους Oruç Reis, Fatih, Koca Yusuf, και Kanuni και Yavuz. Ελπίζω ότι το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό με τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις” ειπε ο τουρκος προεδρος.

Νέα Navtex για το Oruc Reis

Το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 14 Νοεμβρίου τις ερευνές του μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου σύμφωνα με τη νεα  Navtex που εξέδωσε η Αγκυρα, γράφει η Yeni Safak ,”προσγειώνοντας» ολους όσοι ήλπιζαν οτι ο φονικός σεισμός που σάρωσε τη Σμύρνη θα έκανε τον πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει λόγω πενθους τις προκλήσεις του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Oruc Reis θα συνοδεύεται απο τα πολεμικά σκάφη Ataman και Cengizhan
«Το σεισμογραφικο σκάφος   Oruç Reis είναι ικανό να διεξάγει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ειδικά στην υφαλοκρηπίδα, για την εξερεύνηση φυσικών πόρων»γράφει η τουρκική εφημερίδα.  Το σκαφος μπορεί να εκτελέσει τρισδιάστατες σεισμικές ερευνες σε βάθος έως και  8 χιλιάδων μέτρων και δυσδιάστατες σε βάθος έως και 15 χιλιάδων  μέτρων .

Μιχάλης Ψύλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ