Απίστευτη ανευθυνότητα και προχειρότητα: Πριν εφαρμοστούν τα μέτρα που χώριζαν την χώρα σε δυο ζώνες ανακοίνωσαν και τριτη ζώνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη προχειρότητα στον σχεδιασμό των μέτρων που μπορει εύλογα να κάνει τους πολίτες δύσπιστους και ως προς την αποτελεσματικότητα τους.

Πριν καλά αρχίσει να εφαρμόζονται τα μέτρα με τις δυο ζώνες που χωρίζεται η χώρα όσο αφορά την εξαρση του Κορονωιου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και μια νέα τριτη, που θα αφορά τα τοπικά lockdown.

Το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε η τριτη ζώνη το Σάββατο μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown όπως θα ωφειλε καθώς κατά καιρούς δηλώνει ότι εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια.

Στην νέα λοιπόν ζώνη, εντάσσονται από αύριο και για 14(;) ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Στη τριτη αυτή ζώνη τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ωστόσο, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ