Αμερικανικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα από τις ποιοτικές έρευνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις μεγάλες εκπλήξεις είναι τα πρώτα στοιχεία για τις αμερικανικές εκλογές από τις ποιοτικές κάρτες που έχουν στηθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα.
Μεγάλες ανατροπές δείχνουν οι πρώτες καταστάσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου οι ψηφοφόροι που έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Πρώτη μεγάλη και σημαντική ανατροπή που μπορεί να παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, είναι ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί το πρώτο πρόβλημα των ψηφοφόρων. Να θυμηθούμε ότι στον κορονοϊό και τα θύματα είχε ποντάρει σε σημείο άκρατου λαϊκισμού ο Τζο Μπάιντεν. Το γεγονός ότι η πανδημία είναι Τρίτη στις ανησυχίες των ψηφοφόρων, θεωρείται ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υποψηφιότητά Μπάιντεν. Αντίθετα, το γεγονός ότι πρώτη μέριμνα των ψηφοφόρων είναι η οικονομία, σαφώς ευνοεί τον πρόεδρο Τραμπ. Ο οποίος έχει πάρει αποφάσεις εις βάρος της δημόσιας υγείας, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

Δεύτερη ανατροπή είναι η μεγάλη συμμετοχή. Σχεδόν διψήφιο ποσοστό ειδικά σε μεγάλες πολιτείες μεγάλης σημασίας για τις εκλογές, καταγράφεται ως Εκλογικό σώμα το οποίο δεν έχει ψηφίσει ποτέ του σε προεδρικές εκλογές στην Αμερική και ψήφισε σήμερα για πρώτη φορά! Στο επιτελείο του Μπάιντεν, αυτό θεωρείται ένα μεγάλο σημείο υπέρ του.

Τρίτη ανατροπή είναι το αυξημένο ποσοστό τελειόφοιτων ανώτατης εκπαίδευσης που προσέρχεται στις κάλπες. Το 40% των προηγούμενων εκλογών έγινε 45% σε αυτές τις εκλογές. Γεγονός που και αυτό φαίνεται να ευνοεί τον Μπάιντεν.
Το ποσοστό των γυναικών που έχουν προσέλθει στις κάλπες είναι μεγαλύτερο των αντρών κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Η λευκή ψηφοφόροι συνεχίζουν να αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία με την συμμετοχή τους να αγγίζει τις 65 ποσοστιαίες μονάδες, που όμως είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τις εκλογές του 2016.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι δηλώνουν εξαιρετικά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Πράγμα που δείχνει ότι οι εκλογές είναι όντως ντέρμπι. Μείνετε συντονισμένοι,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ