Βατερλώ τον δημοσκόπων στις αμερικανικές εκλογές. Ντέρμπι μέχρι τέλους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος εντέλει, θα εκλεγεί οριακά και με μία επεισοδιακή διαδικασία που πιθανόν θα ολοκληρωθεί σε μέρες. Αυτοί πάντως που είναι οι μεγάλοι ηττημένοι είναι οι δημοσκόποι οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς, αφού προέβλεπαν μία άνετη εκλογική επικράτηση του Τζο Μπάιντεν.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμενες Πολιτείες , αλλά φαίνεται να επαναλαμβάνεται το φιάσκο των προβλέψεων και των δημοσκοπήσεων του 2016.
Οσοι πίστευαν οτι ο Τραμπ θα έχανε εύκολα στην αναμέτρηση με τον Δημοκρατικό Τζον Μπάντεν , διαψεύδονται . Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, ο Τραμπ φαίνεται να επικρατεί ενώ στην ίδια πολιτεία οι Ρεπουμπλικάνοι νίκησαν κατά κρατος τους Δημοκρατικους για τη Γερουσια και τη Βουλή.

Μέχρι στιγμής βέβαια μόνο το Fox News έχει κηρύξει τον Τραμπ νικητή στη Φλόριντα. Αλλά είναι αρκετά προφανές ότι οι ελπίδες των Δημοκρατικών για μια ιστορική ανατροπή στην κρισιμη αυτη πολιτεία μειώνονται δραματικά Ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ στη Φλόριντα καθιστά λιγότερο πιθανό ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει τη γειτονική πολιτεία της Τζόρτζια  ή την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας.
Αντίθετα , ο Μπαιντεν προηγείται στην αμφίρροπη μαχη στην  Αριζονα με περισσότερες από οκτώ ποσοστιαίες μονάδες ή 200.000 ψήφους, με τα τρία τέταρτα των ψήφων να έχουν ήδη καταμετρηθεί.

Γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι στο τέλος όλα εξαρτώνται πραγματικά από τις βορειοανατολικές  πολιτείες : Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και ειδικά την Πενσυλβάνια . Και αυτό σημαίνει: αναμονή, πιθανώς για μέρες. Επειδή στις πολιτείες αυτες, η καταμέτρηση των επιστολικων ψήφων θα διαρκέσει πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ