Μεγάλη κινητοποίηση του ιρανικού στρατού στα σύνορα με το Αρτσάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοβούνται εισβολή ισλαμιστών που συνεργάζονται με την Τουρκία στο έδαφος τους.
Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα του στρατού του Ιράν, με αποστολή ενισχύσεων στα σύνορα της χώρας με το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ενίσχυση αυτή γίνεται διότι το Ιράν αναμένει εισβολή Τζιχαντιστών που μάχονται στο πλευρό των Αζέρων σε ιρανικό έδαφος και είναι αποφασισμένοι να το αποτρέψουν.

F33B60A9 2B37 4D99 833B 76B581CE122C
Μεγάλη κινητοποίηση του στρατού του Ιράν στα σύνορα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στις ενισχυμένες δυνάμεις του στρατού αποστέλλονται τουλάχιστον 50 άρματα μάχης όπως δείχνει το βίντεο που ακολουθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν είναι η μοναδική χώρα που κρατά ανοιχτά τα σύνορα της με την Αρμενία και επιτρέπει την διέλευσή των ρωσικών στρατιωτικών ενισχύσεων για την μαρτυρική αυτή η χώρα. Η Γεωργία αντίθετα έχει κλείσει τα σύνορα της προκειμένου να προκαλέσει ασφυξία στην Αρμενία ώστε να παραδοθεί στις ορέξεις Τούρκων και Αζέρων.

https://twitter.com/babaktaghvaee/status/1324267619248164865?s=21

Εάν πάντως υπάρξει σύγκρουση του ιρανικού στρατού με ομάδες Τζιχαντιστών, η σύρραξη ενδέχεται να γενικευτεί σε όλη την περιοχή. Διότι θα αποτελέσει μία ευθεία αντιπαράθεση του Ιράν με την Τουρκία, αντιπαράθεση που μέχρι σήμερα συμβαίνει μόνο στην Συρία και έμμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ