17/09/2021

Η γερμανική αριστερά απαιτεί την απαγόρευση των Γκρίζων λύκων!

Το Γερμανικό Αριστερό Κόμμα («Die Linke» στη Γερμανία) ζήτησε το κλείσιμο της Ομοσπονδίας των Τούρκων Δημοκρατικών Ιδεαλιστών (ADÜTDF – Γκρίζοι λύκοι), μιας οργάνωσης που το Βερολίνο περιγράφει ως γερμανικό υποκατάστημα του Τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP). Η απαίτηση αυτή πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου η Γαλλία απαγόρευσε την Αντίστοιχη οργάνωση – Γκρίζοι λύκοι – στην Γαλλία.

«Η [Γερμανική] Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση πρέπει να πάρει αμέσως το παράδειγμα της Γαλλίας και πρέπει να απαγορεύσει την Ομοσπονδία Συλλόγων Τούρκων Δημοκρατικών Ιδεαλιστών (ADÜTDF), η οποία είναι η ομπρέλα των« Γκρίζων Λύκων »σε αυτήν τη χώρα»,  Μετέδωσε η Deutsche Welle τις δηλωσεις του Σεβίμ Ντάντελεν, βουλευτη του Die Linke.

Ο Νταντελεν περιέγραψε το ADÜTDF ως «μία από τις μεγαλύτερες δεξιές οργανώσεις που είναι ενάντια στο Σύνταγμα» στη Γερμανία, λέγοντας ότι η ομάδα έχει 7.000 μέλη και 170 τοπικές ενώσεις.

Οι τουρκοι φασιστες προσπαθούν να «σπρώξουν τη Γερμανία στην πόλωση και τη διχοτόμηση με προκλητικές ενέργειες εναντίον Κούρδων, Αρμενίων, Αλεβιτών, Ελλήνων και Εβραίων», δήλωσε ο Ντάντελεν.

«Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι στενά συνδεδεμένοι με το δεξιό τουρκικό κόμμα MHP, το οποίο είναι το ισλαμικό κυβερνών κόμμα του συνασπισμού [Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης], και δεκανίκι του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ακολουθεί και τρομοκρατεί εκείνους που διαφωνούν μαζί του », είπε ο Ντάντελεν, προτρέποντας για μηδενική ανοχή για ισλαμιστικές και φασιστικές οργανώσεις.

Τρεις νομοθέτες από το Πράσινο Κόμμα της Γερμανίας, οι Cem Özdemir, Irene Mihalic και Konstantin von Notz, υποστήριξαν επίσης την έκκληση του Αριστερού Κόμματος, λέγοντας ότι θα συνεργαστούν με άλλα κόμματα σχετικά με αυτό το ζήτημα και θα υποβάλουν κοινή πρόταση στο κοινοβούλιο για όλους οργανώσεις που συνδέονται με τους υπερεθνικιστές της Τουρκίας να κλείσουν.

Στη δεκαετία του 1970, το MHP άρχισε να οργανώνει Τούρκους εργάτες στη Δυτική Ευρώπη μέσω πολιτιστικών ιδρυμάτων. Υπό την ηγεσία του MHP, το ADÜTDF ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1978.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ