Κλείνει τα παράνομα τζαμιά ο Κουρτς στην Αυστρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν στη Βιέννη τα τζαμιά των ριζοσπαστών μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που συντάραξε την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο τζαμί «Meidling» της Βιέννης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις. Ωστόσο, ανοικτό παρέμενε χθες το τζαμί «Οτάκρινγκ» στην Hasnerstrasse, στο οποίο φέρεται να προσευχόταν ο τρομοκράτης της αυστριακής πρωτευούσης.

Αποφασισμένος να πολεμήσει όχι μόνο την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά και τις δυνάμεις που την υποκινούν, δηλώνει ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Σε συνέντευξη προς την γερμανική εφημερίδα Die Welt σχολιάζει ότι παρά το γεγονός πως μετά την Γαλλία ήταν αναμενόμενο ότι θα χτυπηθούν και άλλες χώρες, το σοκ που υπέστη ο αυστριακός λαός είναι μεγάλο. Ανέφερε ότι την ώρα που επισκέφθηκε τον τόπο της επίθεσης, συνειδητοποίησε πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αυστριακοί θεωρούν την χώρα τους ασφαλή.

Μεταξύ άλλων, ο Αυστριακός Καγκελάριος ανέφερε ότι η χώρα του θεωρείται πρωτοπόρος στην Ευρώπη στον τομέα των νομικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στους αυστηρούς περιορισμούς του πολιτικού Ισλάμ. Ο ίδιος ο Κουρτς προώθησε το 2015 αυστηρότερη νομοθεσία στον τομέα αυτόν. Ερωτώμενος για το αν τώρα θα πρέπει να προωθήσει μία ακόμη αυστηρότερη νομοθεσία, τόνισε ότι θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα του κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας και επεσήμανε ότι σημαντικό είναι να καταπολεμηθεί όχι μόνο η ισλαμική τρομοκρατία, αλλά και η ιδεολογική της βάσις, δηλαδή το πολιτικό Ισλάμ και ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός

Όσον αφορά στην συνολική αντίδραση της ΕΕ, τόνισε πως είναι θεμελιώδες η Ευρώπη να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στο πρόβλημα του πολιτικού Ισλάμ. «Περιμένω να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την λανθασμένη ανοχή που υπάρχει και να συνειδητοποιήσουν επί τέλους όλες οι χώρες της Ευρώπης πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ για την ελευθερία μας και για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό ευρίσκεται σε επαφή με τον Πρόεδρο Μακρόν και πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε στην επομένη Διάσκεψη Κορυφής της Ε.Ε., να τεθεί το ζήτημα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ