Λύσσα στην Μόσχα: Για εκπαιδευτική πτήση είχε βγει το ελικόπτερο που έριξαν οι Αζέροι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τύμπανα πολέμου στην Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν: Πανικόβλητο ζητά συγνώμη το Αζερμπαϊτζάν. Οι στρατηγοί όμως στην Μόσχα απαιτούν άμεσο και συντριπτικό χτύπημα κατά του Αζερμπαϊτζάν. Ειδικά από την στιγμή που το συγκεκριμένο υλικό πτερό δεν μπορούσε να συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις νυκτός. Και σύμφωνα με πληροφορίες η πτήση ήταν εκπαιδευτική! Αυτό κάνει την ενέργεια του Αζερμπαιτζαν, ευθεία πρόκληση κατά της ρωσικής ομοσπονδίας που οφείλει να απαντήσει. Ο Πούτιν δεν μπορεί άλλο να σιωπά. 

Τα πρώτα φέρετρα ρώσων στρατιωτών πλέον στο μέτωπο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Νωρίτερα σήμερα όπως μεταδώσαμε, υπήρχε κατάρριψη ρώσικου στρατιωτικού ελικοπτέρου από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Όπως ανακοινώθηκε, νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες, ρώσοι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μέλη της αεροπορίας στρατού.

9EDA6DF7 42C5 42D6 9948 ABD4C7E26F63
Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο αποτελούσε τμήμα της δύναμης που διατηρεί η Ρωσία στην Αρμενία, στην μεγάλη ρωσική αεροπορική βάση. Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε πριν από λίγο ότι όντως οι δικές του δυνάμεις κατέρριψαν το ελικόπτερο του και ζήτησε πανικόβλητο συγνώμη από τη Μόσχα.

Το βίντεο με την στιγμή της κατάρριψης του ελικοπτέρου

Αφόρητες πλέον οι πιέσεις στον Πούτιν

Το γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού ελικοπτέρου προκάλεσε πραγματικό σεισμό στην Μόσχα όπου ήδη το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο εις βάρος του Αζερμπαιτζάν. Και τα γεράκια του Πούτιν ασκούσαν ήδη πιέσεις ώστε ο ρωσικός στρατός να παρέμβει και να σταματήσει την προέλαση του Αζερμπαϊτζάν. Μετά την είδηση για την κατάρριψη του ελικοπτέρου η οργη Μετά την είδηση για την κατάρριψη του ελικοπτέρου η οργή έχει ξεχειλίσει. Στράτος και μέσα μαζικής ενημέρωσης απαιτούν πλέον σκληρή απάντηση της Μόσχας κατά του Μπακού. Θέλουν επίθεση εδώ και τώρα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και σκληρό χτύπημα στις υποδομές εντός Αζερμπαιτζάν.

Ο Πούτιν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τεράστιο δίλημμα. Εάν δεν επιτεθεί θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στο προφίλ του. Εάν επιτεθεί, κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το Αζερμπαϊτζάν το οποίο θα ζητήσει βοήθεια από την Δύση ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο για την Ρωσία στο μαλακό της υπογάστριο.

Η πολιτική κατάσταση στην Αμερική πάντως, ευνοεί αυτούς που θέλουν συντριπτικό χτύπημα στο Αζερμπαϊτζάν εδώ και τώρα. Ο Καύκασος ενδέχεται να πάρει φωτιά ακόμα και τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ