Ασφάλεια καλπών επιστολικής ψήφου: Μπορούν να παραβιασθούν σε τριάντα δευτερόλεπτα ή λιγότερο…(βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο στο Forbes του Marc Weber Tobias, (Investigative attorney and physical security specialist).

Έγραψα ένα άρθρο σχετικά με την ασφάλεια των ψηφοφοριών αλληλογραφίας (επιστολική ψήφος), που περιγράφουν τα θέματα ασφαλείας που αποτρέπουν τη δημιουργία ή την παραχάραξή τους. Ενώ η συζήτηση και η διαμάχη συνεχίζουν να περιβάλλουν τις εκλογές…δεν έχει γίνει ανάλυση σχετικά με τη φυσική ασφάλεια των κουτιών συλλογής ψήφων και πώς προστατεύονται.

Οι πολιτείες και οι ψηφοφόροι βασίζονται στις προφανείς προστασίες που είναι εγγενείς σε αυτά τα κιβώτια, όταν τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν σε μη ταχυδρομικά κουτιά υπηρεσίας. Τα κουτιά που δοκιμάσαμε από έναν κατασκευαστή θα μπορούσαν να ανοίξουν σε δευτερόλεπτα με λίγη ικανότητα, εκπαίδευση ή εργαλεία. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές κουτιών συλλογής. Όλοι πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις κλειδαριές που χρησιμοποιούν για να βεβαιωθούν ότι δεν μπορούν να παραβιασθούν εύκολα.

Ο κομητειακός ελεγκτής Sioux Falls της Νότιας Ντακότα παρήγγειλε δύο κουτιά συλλογής για την περιοχή του, η οποία έχει περίπου 200.000 κατοίκους. Κάθε κουτί συνοδεύτηκε από δύο κλειδαριές, για να ασφαλίσουν τα αποθηκευμένα ψηφοδέλτια, μόλις εισαχθούν από τους ψηφοφόρους. Ο ελεγκτής παραδέχτηκε ότι δεν είχε πείρα στις κλειδαριές, αλλά προβληματίστηκε γιατί οι κλειδαριές φάνηκαν φθηνές και ανασφαλείς, ειδικά επειδή κάθε κουτί κόστιζε περίπου 3.800,00 $.

Οι κλειδαριές που παρέσχε η εταιρεία στην πολιτεία σχεδιάστηκαν πριν από πολλά χρόνια για μηχανήματα αυτόματης πώλησης.  Θα έλεγα ότι αυτές οι κλειδαριές δεν είναι αρκετά ασφαλείς για να προστατεύσουν τα ψηφοδέλτια στις εκλογές και σύμφωνα με τον κατασκευαστή των κλειδαριών, σίγουρα δεν είναι υψηλής ασφάλειας. Το κόστος λιανικής για αυτές τις κλειδαριές ήταν περίπου 17,00 $ ανά μονάδα. Πήραμε τις κλειδαριές και τις ελέγξαμε. Όταν ο συνεργάτης μου και εγώ αναλύσαμε την ασφάλειά τους, βρήκαμε ότι θα μπορούσαν να παραβιαστούν σε δευτερόλεπτα με μια κοινή μικρή λάμα. Με βάση την εμπειρία μου, αυτές οι κλειδαριές είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν, με ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία. 

Δείτε το βίντεο.

Επικοινώνησα με άλλους κατασκευαστές ειδικών καλπών για δείγματα κλειδαριών. Όλοι αρνήθηκαν να απαντήσουν. Δεν γνωρίζουμε πόσα διαφορετικά μοντέλα χρησιμοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα από αυτόν τον κατασκευαστή και πόσο δύσκολο θα ήταν να ανοίξουν με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η τεχνική που χρησιμοποιήσαμε είναι εξαιρετικά επιτυχημένη σε τέτοιου είδους κλειδαριές, λόγω του σχετικά ανασφαλούς σχεδιασμού…

Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά τα ψηφοδέλτια θα μπορούσαν να κλαπούν ή να καταστραφούν χωρίς ίχνος, παρόλο που σχεδόν όλα αυτά τα κουτιά παρακολουθούνται με βιντεοκάμερες ή προσωπικό. Το είδος των κλειδαριών που χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διαφορετικά κουτιά από κάθε κατασκευαστή δεν είναι ούτε άγνωστο και έχει πιθανό αντίκτυπο στις εκλογές.. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, αυτά τα συγκεκριμένα κουτιά που παρασχέθηκαν στην πολιτεία μας δεν ήταν ασφαλή όσον αφορά την ασφάλεια πρόσβασης. Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τον πραγματικό φυσικό σχεδιασμό, μόνο με τις κλειδαριές που προστατεύουν την πόρτα. Όλη η ασφάλεια αυτών των κουτιών βασίζεται στην ασφάλεια των κλειδαριών τους και κατά τη γνώμη μου, απέτυχαν.

Θα ήθελα να παροτρύνω στην υιοθέτηση εθνικών προτύπων για αυτά τα κιβώτια, ώστε να καλύπτει τόσο τη φυσική σχεδίαση όσο και να καθορίζει το επίπεδο ασφάλειας των κλειδαριών που τα ασφαλίζουν. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ομοιόμορφοι ορισμοί εκτός από ορισμένα πρότυπα από την Εθνική Διάσκεψη των Κρατικών Νομοθεσιών. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές κλειδαριές που αποθηκεύουν ένα ίχνος ελέγχου της ώρας και της ημερομηνίας για κάθε άνοιγμα.

Η ψηφοφορία είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά στη δημοκρατία μας. Οι περισσότερες από 8000 δικαιοδοτικές υπηρεσίες εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφοδέλτια σε αυτά τα κουτιά συλλογής είναι ασφαλή έναντι παραβίασης, κλοπής ή καταστροφής για τις επόμενες εκλογές. Όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να περιμένουν και να απαιτούν τίποτα λιγότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ