Στο σκαμνί ο προαγωγός πατέρας που εξέδιδε την κόρη του στην Κάλυμνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φρικιαστική υπόθεση της Καλύμνου με θύμα μία ανήλικη, την οποία ο ίδιος της ο πατέρας εξωθούσε στην πορνεία από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών για μόλις πέντε ευρώ, αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 44χρονος -σήμερα- πατέρας εξανάγκαζε την κορούλα του να συνευρίσκεται ερωτικά με γνωστούς οικογενειάρχες και επιφανείς επιχειρηματίες της Καλύμνου και της Κω, οι οποίοι δεν δίσταζαν να κάνουν σεξ με ένα παιδί! Το αντίτιμο για να ξεπουλάει επί τέσσερα χρόνια την αθωότητα της κορούλας του ξεκινούσε από μόλις 5 και έφτανε τα 20 ευρώ!

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να αρχίσει στις 7 Δεκεμβρίου και στο εδώλιο θα καθίσουν για δεύτερη φορά ο 44χρονος πατέρας της 17χρονης -σήμερα- κοπέλας και ο 70χρονος συνταξιούχος «πελάτης», που φέρεται ότι βίαζε το κοριτσάκι συστηματικά επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια -από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2017-, δίνοντάς της ελάχιστα χρήματα, τα οποία εκείνη παρέδιδε στον πατέρα της, που πάσχει από μία μορφή αναπηρίας.

Πρωτόδικα το δικαστήριο με απόφαση που είχε λάβει κατά πλειοψηφία είχε κρίνει ενόχους τους κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ στον ηλικιωμένο που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιού ηλικίας κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Στον πατέρα του κοριτσιού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για απλή συνέργεια σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για σωματεμπορία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι οι καταγγελίες της κοπέλας ήταν ψευδείς. Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», κατά την ακροαματική διαδικασία είχαν καταθέσει έξι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, ενώ από τη συνήγορο του ηλικιωμένου προτάθηκαν οκτώ μάρτυρες υπεράσπισης και από τον συνήγορο του πατέρα ακόμα μία. Ο συνταξιούχος και οι μάρτυρές του αρνήθηκαν κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ανήλικη έπλαθε ιστορίες στο μυαλό της και ότι δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή άλλου είδους ασέλγεια σε βάρος του παιδιού το οποίο συνέδραμαν οικονομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ