«Καταστροφή για την Τουρκία ο ρωσικός στρατός στο Καραμπάχ!»

Μετά τους πρόσκαιρος πανηγυρισμούς, αρχίζουν σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία μετά την ειρηνευτική συμφωνία που επέβαλλε ο Πούτιν σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία είχε καταφέρει να τορπιλίσει δύο φορές την εκεχειρία που είχε επιτευχθεί στη Μόσχα, η κατάρρευση όμως του ρωσικού ελικοπτέρου από δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, έφερε το τελεσίγραφο του Πούτιν στον Αλίεφ, ο οποίος τον προειδοποίησε πως εάν το Αζερμπαϊτζάν δεν σταματούσε αμέσως τις εχθροπραξίες, τότε η Ρωσία θα του έκανε ότι έκανε στην Γεωργία και τον Σαακασβίλι!

Φυσικά ο Αλίεφ σταμάτησε αμέσως παρά τις απειλές του Ερντογάν και δέχτηκε την δημιουργία θύλακα του ρωσικού στρατού στην καρδιά του Καραμπάχ. Όπως είναι επόμενο, το γεγονός αυτό εξοργίζει την Τουρκία.

Ενδεικτικό το άρθρο γνωστού ισλαμιστή δημοσιογράφου της Αιγύπτου ο οποίος έχει πάρει άσυλο από την Τουρκία για να γλιτώσει:

282B01F6 C66C 4D66 A06E 96E416CD8B96
Ο Ισλαμιστής δημοσιογράφος

Όταν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν νίκησε τον αρμενικό στρατό στο Καραμπάχ, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν αποφάσισε να παραδοθεί, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

«Μόλις απελευθερώθηκε η Σούσα, αφού δεν καταλήφθηκε όλο το Καραμπάχ, η Ρωσία μπήκε στη μέση και πήρε την Αρμενία από το χέρι», σημειώνει χαρακτηριστικά η Yeni Akit.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία υπέγραψαν μια νέα συμφωνία υπό ρωσική επίβλεψη. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι υπήρχαν αποφάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις στη συμφωνία.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Σαμπίρ Μεσούρ (σημείωση: ο Αιγύπτιος Sabır Meşhur είναι αυτοεξόριστος που φιλοξενείται στην Τουρκία, ως σημαντικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) σχολιάζει τη συμφωνία δηλώνοντας ότι η συμφωνία είναι τελικά εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Η εγκατάσταση Ρώσων στο Καραμπάχ είναι μια μεγάλη καταστροφή» και θα τονίσει:

«Νίκησες και έδιωξες τις αρμενικές συμμορίες από την περιοχή, αλλά πώς θα βγάλεις τις ρωσικές δυνάμεις;»

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος της «Σχολής των Αδελφών Μουσουλμάνων» θα συνεχίσει λέγοντας «Η διευθέτηση των Ρώσων στην περιοχή είναι μεγάλη καταστροφή. Αμέσως με τη  συμφωνία τα ρωσικά αεροσκάφη μετέφεραν χωρίς χάσιμο χρόνου τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες αναπτύχθηκαν στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για μια πλήρη επιχείρηση εισβολής χωρίς να υπάρξει αντίδραση».

Ο Μεσούρ επεσήμανε ότι η Ρωσία αναπτύχθηκε σε στρατηγικά σημεία και ότι η Αρμενία και η Ρωσία γλύτωσαν ένα μέρος του Καραμπάχ.

«Γιατί δεν σώσατε ολόκληρο το Καραμπάχ»

Ο Μεσούρ θα αναφερθεί στις δηλώσεις της αρχισυντάκτριας του Sputnik, Μαργκαρίτα Σιμονιάν (από Αρμένιους γονείς) που είπε: «Αν δεν υπήρχε η Ρωσία, τότε το Καραμπάχ θα είχε χαθεί εντελώς», είπε στο Twitter.

Ο Μεσούρ κατέκρινε το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας: Γιατί δεν σώσατε ολόκληρο το Καραμπάχ; Πήγατε και φέρατε τη Ρωσία. Τους Αρμένιους μπορείτε να τους βομβαρδίσετε, αλλά τους Ρώσους, μια πυρηνική δύναμη;».

Ο ίδιος θα κατακρίνει και την Τουρκία που άφησε τη Ρωσία να εγκατασταθεί στο Καραμπάχ σε μηδενικό χρόνο (άμεσα).

Μετάφραση: The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ