Αμμόχωστος: Σήμερα η χειρότερη τουρκική πρόκληση μετά το 1974!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιέστα Ερντογαν στα κατεχόμενα, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Με τη συνοδεία 8 υπουργών του, τον τουρκο αντιπρόεδρο, τον κυβερνητικό του εταίρο και 16 βουλευτές ο Ερντογαν προβαίνει στην ιταμότερη, από το 1974, πρόκληση κατά του κυπριακού ελληνισμού.

Το προγραμμα του έχει ως εξής: Αρχικά θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο, μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορονοϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει στην Αμμόχωστο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας καταδικάζει τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789. Ταυτόχρονα, σημειώνει, υπονομεύει τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Οι ενέργειες αυτές, τονίζει, προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Με πληροφορίες από το sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ