Η συγκλονιστική στιγμή που η αιγυπτιακή αρμάδα πέρνα για πρώτη φορά τα Δαρδανέλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία, Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία πέρασαν τα Δαρδανέλια.
Αυτή η κίνηση είναι η ισχυρότερη απάντηση της Αιγύπτου στις τουρκικές απειλές. Η διέλευση έγινε χθες το πρωί και όπως πρώτο το Olympia.gr είχε αποκαλύψει, το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις με το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα.

Είναι όμως και ένα μήνυμα στις ΗΠΑ. Δείχνει ότι η Αίγυπτος δεν ξεχνά τον κίνδυνο που πέρασε με τις αθλιότητες της Κλίντον, και διαμηνύει ότι στρέφει το βλέμμα της και στην Ρωσία.

Με αυτόν τον τρόπο η Αίγυπτος φαίνεται αποφασισμένη να φερθεί σαν υπερδύναμη και οχι σαν προτεκτοράτο κάποιας υπερδύναμης. Επίσης δείχνει τα δόντια της στην Τουρκία την οποία θεωρεί τον μεγαλύτερο εχθρό και με την κίνηση αυτή αποδεικνύει πως δεν θα περικυκλώσει η Τουρκία την Αίγυπτο μέσω Λιβύης, αλλά η Αίγυπτος είναι σε θέση να περικυκλώσει την Τουρκία από την Μαύρη Θάλασσα.

Τα πολεμικά πλοία που πέρασαν τα Δαρδανέλια και θα συμμετέχουν στην κοινή άσκηση Ρωσίας – Αιγύπτου, είναι η φρεγάτα Αλεξάνδρεια F911, η πυραυλάκατος M. FAHMY 686, και η κορβέτα EL FATEH 971.

Η άσκηση ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Θα γίνει ακριβώς σε αυτό το σημείο:

E08C8856 0FB9 4A9A 8148 CD8F6A13FD3F
Το σημείο της κοινής άσκησης Ρωσίας – Αιγύπτου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ