Cherchez la femme O Johnson έδιωξε με τις «κλωτσιές» τον Dominic Cummings!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αμφιλεγόμενος Dominic Cummings είδε τελικά την πόρτα του 10 Downing Street την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 προτού να καταφέρει τον πιο μεγάλο του στόχο: Nα… αναδιοργανώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ο αμφιλεγόμενος Dominic Cummings είδε τελικά την πόρτα του 10 Downing Street την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 προτού να καταφέρει τον πιο μεγάλο του στόχο: Nα… αναδιοργανώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων ο Dominic Cummings – ο οποίος δεν τα πήγαινε εδώ και καιρό καθόλου καλά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο πρωθυπουργικό γραφείο από τον διορισμό του ως αρχι-σύμβουλος του Πρωθυπουργού το 2019- συγκρούστηκε τελικά και με την συμβία του πρωθυπουργού, Carrie Symonds στην οποία δεν άρεσαν καθόλου οι τρόποι λειτουργίας του. Και η οποία δεν τον ανέχτηκε και επηρέασε αποτελεσματικά τον Boris Johnson να καθαρίσει το «στάβλο», όπως επικαλούνται τα ΜΜΕ.

Και ενώ είχε (ο Cummings) δηλώσει ότι θα έφευγε μέχρι τα Χριστούγεννα δεν πρόλαβε και είδε την πόρτα άρον άρον την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 μαζί με τον συνεργάτη του Lee Cain, ο οποίος εργαζόταν ως Διευθυντής Επικοινωνιών στο πρωθυπουργικό γραφείο. O Lee Cain αντικαθίσταται από τον James Slack, ο οποίος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού (official spokesman). Και ο Cummings αντικαθίσταται προσωρινά από τον Lord Edward Lister ο οποίος ήταν ο Chief of Staff του Πρωθυπουργού Johnson κατά την θητεία του ως Δήμαρχος του Λονδίνου.

74BAED9B F791 4498 BA82 25F79563EC50

Να λεχθεί ότι αμφότεροι Cummings και Cain είναι στενοί συνεργάτες του Cabinet Office Minister Michael Gove. Πρώην αντίπαλου του Boris Johnson για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος, σύμφωνα με ισχυρισμό, που πρόβαλε η «Sunday Telegraph» (15/11/2020), είδε το χάος ως ευκαιρία να διώξει το Johnson. «Νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει να γίνει πρωθυπουργός» ισχυρίστηκε πηγή του πρωθυπουργικού γραφείου. Όμως κυβερνητική πηγή, πρόσθεσε η εφημερίδα, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ως “complete rubbish” («απόλυτες ανοησίες»). Αναφορές στο θέμα έκαναν και οι εφημερίδες «Guardian» (13/11/2020) και «Metro» (14/11/2020).

Ένοπλες Δυνάμεις και Υπηρεσίες Πληροφοριών

Πέραν του χάους και των διαξιφισμών στην πρωθυπουργική κατοικία και των όσων δήλωσε και έπραξε ο Dominic Cummings υπάρχει και μια άλλη πολύ σοβαρή πτυχή των ενεργειών του, που για εύλογους προφανώς λόγους, πέρασε με την ελάχιστη προβολή.

Ο Dominic Cummings είχε βάλει μπροστά και νέο μεγαλεπήβολο στόχο – την διαχείριση προμηθειών στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις…

Στις 8 Ιουλίου 2020 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι ο βουλευτής Mark Francois (πρώην Υφυπουργός Άμυνας 2012–2013) , κατά την διάρκεια συνεδρίας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας (Defence Select Committee), είχε προειδοποιήσει τον Αρχηγό των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Sir Nick Carter «να πάει πίσω στο τμήμα και να τους πει να βάλουν τα πράγματα σε τάξη γιατί ο Cummings σκοπεύει να τους κατεβεί και δεν θα τους αρέσει».

Στην συνέχεια, βγήκε στην επιφάνεια η είδηση ότι ο Cummings ζήτησε να επισκεφθεί τις πιο απόρρητες περιοχές εθνικής ασφαλείας, ενόψει μεγάλης αμυντικής αναθεώρησης.

Η εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald» (08/07/2020) έγραψε ότι ο αρχι-σύμβουλος του Πρωθυπουργού ήδη είχε επισκεφθεί την ΜΙ5 και ΜΙ6 και ζήτησε να επισκεφτεί και άλλες απόρρητες εγκαταστάσεις περιλαμβανομένων και των εργαστηρίων στο Porton Down που βρίσκεται στο Salisbury και το αρχείο των SAS στο Hereford.

Στις 9 Ιουλίου 2020 ο Πρωθυπουργός Johnson βρέθηκε υπό πίεση να εξηγήσει κατά πόσο ο Dominic Cummings απαίτησε να έχει πρόσβαση στις άκρως απόρρητες στρατιωτικές περιοχές πυροδοτώντας «πόλεμο» με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ο αμφιλεγόμενος αρχι-σύμβουλος σχεδιάζει να επιθεωρήσει τις πλέον απόρρητες βάσεις καθώς επιδιώκει να «ξετινάξει ριζοσπαστικά το στράτευμα» σύμφωνα με έγγραφα που είδε αυστραλιανή εφημερίδα», έγραψε η βρετανική «Independent» (09/07/2020).

«Οι περιοχές περιλαμβάνουν το Special Boat Service στο Dorset, το αρχηγείο των SAS στο Hereford και το Defence Science and Technology Laboratory στο Porton Down, όπου γίνονται έρευνες για χημικά όπλα… Ο Cummings επίσης θέλει να επισκεφθεί και το Rapid Capabilities Office στο Farnborough καθώς και Τμήμα Αμυντικών Μυστικών Πληροφοριών στο Wyton» πρόσθεσε η «Independent» και συνέχισε:

«Ο σκιώδης Υπουργός Άμυνας John Healy είπε ότι φοβάται το Υπουργείο Άμυνας θα είναι απλά ένας παρατηρητής σε ότι εννοείται ότι θα είναι η μεγαλύτερη αμυντική αναδιοργάνωση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, και προειδοποίησε ότι Βρετανικά Σχέδια για το μέλλον της Άμυνας και Ασφάλειας δεν πρέπει να βρίσκονται στα χέρια ενός πολιτικού σύμβουλου»…

Η «Independent» κλείνοντας πρόσθεσε και ότι ο Cummings είχε επικριθεί από το Εργατικό Κόμμα για το security clearance του μετά που πληροφοριοδότης αποκάλυψε την περίοδο που (ο Cummings) πέρασε στη Ρωσία όταν ήταν 20 χρονών. Και ότι τώρα είχε πάρει άδεια να δει άκρως απόρρητους φακέλους δίχως επίβλεψη.

96DBAB48 301C 4A0B 95B9 66C8F3166E49

Ο Dominic Cummings και η παραβίαση του lockdown

Τον Απρίλιο 2020 παραβίασε το lockdown για να επισκεφθεί τους γονείς του στο County Durham και στη συνέχεια για περίπατο με την οικογένειά του με το αυτοκίνητό του στο Barnard Castle κάπου 30 μίλια από το σπίτι των γονιών του. Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τον περίπατο με την οικογένεια του στο Barnard Castle για να… διαπιστώσει αν η όρασή του είναι ένταξη για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Μετά που, όπως ισχυρίστηκε, είχε κάποιο πρόβλημα στην όρασή του. Ενώ άλλοι υπουργοί και βουλευτές παραιτήθηκαν των θέσεών τους για παραβίαση του lockdown και παρόλο ότι ξέσπασε γενική κατακραυγή και στάλθηκαν χιλιάδες e-mails και παράπονα για την παραβίασή του, ούτε παραιτήθηκε ούτε τον παραίτησε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο μέσα στην κυβέρνηση, συχνά εμφανίζεται ως ιδεολόγος και κρυφή δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό Johnson. Τον Ιανουάριο ο Cummings κάλεσε “misfits and weirdos” (ανώμαλα άτομα) να εργαστούν στην κυβέρνηση, όσοι παίρνουν επιδόματα να ενθαρρυνθούν να κάνουν λιγότερα παιδιά και το Σύστημα Υγείας να επιχορηγήσει την επιλογή βρεφών με ψηλότερο IQ.» (Guardian, 22/03/2020, 19.2.2020, Daily Mail, 20/02/2020, BBC, 14/11/2020)

Tο 2012 κατηγορήθηκε και για bullying εναντίον γυναίκας ανώτερης δημοσίου υπαλλήλου. Με αποτέλεσμα η γυναίκα να κερδίσει £25,000 αποζημίωση. Τότε ο Cummings εργαζόταν στο Υπουργείο Παιδείας και στην ομάδα του Michael Gove ως ειδικός σύμβουλος στο Τμήμα Εκπαίδευσης. Από το 2019 βρέθηκε σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ως υποστηρικτής του Brexit…(Guardian, 15/02/2020).

Tον Φεβρουάριο του 2020 ο τότε Υπουργός Οικονομικών Sajid Javid παραιτήθηκε της θέσεώς του, για λόγους αξιοπρέπειας, μετά που αρνήθηκε διώξει όλους τους ειδικούς του σύμβουλους στο υπουργείο όπως απαίτησε ο Πρωθυπουργός, καθ΄υπόδειξη του Dominic Cummings και να τους αντικαταστήσει με άλλους της επιλογής του τελευταίου. (BBC, 14/02/2020).

B03CBB6A 2F75 49E4 92FD 108537B0412A

Η ρόλος της Carrie Symonds

Τελικά, και μετά όλα όσα συνέβησαν, η άμεση παραίτηση και αποχώρησή του από το 10 Downing Street χρεώθηκε στην Carrie Symonds, σύντροφο του βρετανού πρωθυπουργού. Η οποία να πούμε δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Θυγατέρα του συν-ιδρυτή της εφημερίδας «Independent» Matthew Symonds και της Josephine Mcaffee, δικηγόρου στην ίδια εφημερίδα. Το 2009 μπήκε στο Συντηρητικό Κόμμα ως υπεύθυνη τύπου και εξελίχθηκε σε Ειδική Σύμβουλο, εργάστηκε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος μέχρι το 2018. Εργάστηκε επίσης για τους Συντηρητικούς βουλευτές Sajid Javid και John Whittingdale ως Ειδική Σύμβουλος για Μέσα Ενημέρωσης.

33007342 9486 48F2 8BF6 0B1CED7556E2
Σχεδιάγραμμα της «Daily Mail» (14/11/2020) για τις διασυνδέσεις των «στρατοπέδων» Cummigs και Symonds στην 10 Ντάουνινγκ Στρήτ

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ