20/09/2021

Η ηρωΐδα Εφίμοβα ξεσκέπασε το βρώμικο χρήμα του Αζερμπαϊτζάν. Η προστασία της είναι ιερή μας υποχρέωση

Στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης οδηγήθηκε χθες ο σύζυγος της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα, που έχει χαρακτηριστεί μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, καθώς ήταν αυτή που είχε επικαλεστεί ως πηγή της η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, η οποία πλήρωσε με τη ζωή της τις αποκαλύψεις για τα περιβόητα «Panama Papers». Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να την προστατεύσουν με νύχια και με δόντια και φυσικά τον σύζυγό της που κατά πάσα πιθανότητα η δίωξη του χρησιμοποιείται ως μοχλός για να πιέσουν την ίδια.

Σε βάρος του συζύγου της Εφίμοβα εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Κυπριακών Αρχών με τις κατηγορίες της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Τελικά, ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Στην απόφαση του εισαγγελικού λειτουργού φαίνεται να βάρυνε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαμένει επί τρία χρόνια σε μόνιμη κατοικία στο Ηράκλειο μαζί με την οικογένειά του.

Σχετικά με την έκδοσή του στην Κύπρο, για την οποία ο ίδιος δήλωσε ότι δεν συναινεί, αρμόδιο να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης, το οποίο θα συνεδριάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η 53χρονη Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017, όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε εν κινήσει κοντά στο σπίτι της με βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση. Μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου, η Εφίμοβα κατέφυγε στην Κρήτη μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους.

Τον Μάρτιο του 2018 παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της διεθνές ένταλμα σύλληψης, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Μάλτας. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από παραμονή τριών εβδομάδων στη φυλακή, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τάχθηκε κατά της έκδοσής της στη Μάλτα, ζητώντας παράλληλα να γίνει άρση της κράτησής της.

Η ίδια, μιλώντας στο Cretalive, τόνισε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της δεν έχουν «καμιά βάση». Πρόσθεσε, δε, ότι «όλα αυτά γίνονται γιατί θέλουν να χτυπήσουν εμένα και να με κάνουν να φοβηθώ. Ωστόσο, δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ