31/07/2021

Ψάχνει διέξοδο από το πολιτικό lockdown ο Μητσοτάκης – Πλησιάζει η ώρα των δύσκολων αποφάσεων

Εγκλωβισμένος στο δικό του πολιτικό lockdown ο πρωθυπουργός που ψάχνει την έξοδο κινδύνου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το δεύτερο lockdown έχει διαλύσει κάθε ελπίδα πολιτικής του επιβίωσης και οχυρώνεται πίσω από τα θα του εμβολίου πουλώντας ελπίδα χωρίς αντίκρυσμα.

Μέχρι να βγει το εμβολιο και να εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και να αρχίσει να έχει αποτέλεσμα θα έχει τελειώσει και η τετραετία, την οποία πολιτικά δεν μπορεί πλέον να εξαντλήσει.

Προσπαθεί να πουλήσει όσο γίνεται μεγαλύτερη ελπίδα ενώ στην ουσία σκάβει με αυτό τον τρόπο τον πολιτικό λάκο της κυβέρνησης του.

Έχει ήδη δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στην ελληνική κοινωνία με το εμβολιο που τωρα έρχεται και θα μας σωσει που έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνουν οι πολίτες και να πιστεύουν λανθασμένα πως πλέον δεν κινδυνεύουν και τόσο πολύ με συνέπεια να αμελούν την ατομικη τους προστασία από τον ιο.

Κάθε φορά που ο Μητσοτάκης μοιράζει και μια νέα ελπίδα για το εμβολιο, κάποιος πετάει τη μάσκα του και παύει να την φοραει, κάποιος άλλος αισθάνεται πιο σίγουρος και ξεσαλώνει βγαίνοντας περισσότερο έξω, διακινδυνεύοντας περισσότερο.

Όλα όσα λέγονται για το εμβολιο είναι ακόμη υποσχέσεις. Το εμβολιο, ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ο Κορωνοϊος όμως είναι ήδη εδώ.

Η κυβέρνηση σαμποτάρει πλέον η ίδια το lockdown και δημιουργεί η ίδια τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη παράταση του. Όση δουλειά έγινε την πρώτη βδομάδα του lockdown, πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων εξαιτιας της χαλαρότητας που δημιούργησαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για το εμβολιο.

Ο Μητσοτάκης έχει πλέον μπει σε ένα πολιτικό lockdown καθώς θα πρέπει να επιλέξει αναμεσα στο να παραταθεί το lockdown θυσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη αγορά και τσακίζοντας οριστικά την οικονομία και στο να γίνει μερική άρση του lockdown με τον κίνδυνο της διασποράς μεγαλύτερο από ποτέ, καθώς ο κόσμος που έχει μπολιαστεί με την ελπίδα του εμβολίου θα ξεχυθεί στους δρόμους πιστεύοντας πως θα έρθει το εμβολιο και σαν από μηχανης Θεός θα τους σωσει όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ