13/06/2021

Πληρώνουμε πανάκριβα τις ανεξάρτητες αρχές!

Για τεράστιο διαχειριστικό κόστος των Ανεξάρτητων Αρχών και σχετική επιβάρυνση του κεντρικού Προϋπολογισμού είχε κάνει λόγο σε ερώτησή του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, μέσω της οποίας ζητούσε τη δημοσιοποίηση των χρημάτων που βγαίνουν από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών για τον σκοπό αυτό.

Μέχρι στιγμής έχει απαντήσει μόνο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και οι αριθμοί δυστυχώς δικαιώνουν τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Συγκεκριμένα, στη ΡΑΕ υπάρχουν 126 απασχολούμενοι – εργαζόμενοι και το μηνιαίο μισθολογικό κόστος φτάνει τα 244.032,36 ευρώ, πλέον εργοδοτικών εισφορών 52.885,28 ευρώ! Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.

Καμία απάντηση

Το ποσό αυτό -υπενθυμίζεται- αφορά μία μόνο Ανεξάρτητη Αρχή, με τις άλλες 30 που αναφέρει στην ερώτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να μην έχουν απαντήσει ακόμη. Οπως σημειώνει, «εντύπωση μας προξενεί το πλήθος των Ανεξάρτητων Αρχών που έχουν σωρευτεί στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες δρουν με ένα ιδιότυπο καθεστώς, το οποίο δεν τις καθιστά υποκείμενες στον έλεγχο της εκάστοτε σχετικής με το αντικείμενό τους πολιτικής ηγεσίας, παρά μόνον στον πρωθυπουργό.

Επίσης, όπως είναι φυσικό, οι εν λόγω απορροφούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι του κεντρικού Προϋπολογισμού, προκειμένου για την αμοιβή των στελεχών τους, αλλά και την εξόφληση των υπέρογκων δαπανών προς διατήρηση αυτόνομων κτιριακών εγκαταστάσεων και κινητού εξοπλισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ