Ο ηγέτης του Αρτσάχ ευχαριστεί δημόσια την Ρωσία και τον Πούτιν για την ειρηνη στην περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν για την παροχή βοήθειας για τον τερματισμό της εξάμηνης σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν απηύθυνε ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν .

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «Χάρη στις προσπάθειες και τις ενέργειες που ανέλαβε η κορυφαία ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ήταν δυνατόν να σταματήσει η αιματοχυσία στη ζώνη σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ. Εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και εκφράζουμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για τη μεσολάβηση και τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και για τη βοήθεια για τον τον τερματισμό του πολέμου, την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης είναι πλήρης και η αποστολή έχει τώρα αναλάβει εργασίες επί τόπου.

«Έχει ήδη καθιερωθεί μια αποτελεσματική συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό του ρωσικού σώματος ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Ρουστάμ Μουράτοφ. Η εκπλήρωση των κύριων καθηκόντων της διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας των πολιτών μας απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό και ανθεκτικότητα. από το προσωπικό του ειρηνευτικού σώματος, μερικές φορές σχετίζεται με κίνδυνο για τη ζωή», δήλωσε ο Χαρουτιονιάν.

Ο ηγέτης της δημοκρατίας είπε επίσης ότι ο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ρωσίας για σταθεροποίηση της κατάστασης και ευχαρίστησε τη Μόσχα για την ανθρωπιστική της βοήθεια.

«Δημιουργείται ένα Διυπηρεσιακό Κέντρο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης με στόχο την επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων και την αποκατάσταση μη στρατιωτικών υποδομών. Με εντολή του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν δημιουργηθεί πέντε επιπλέον κέντρα ως μέρος του Διυπηρεσιακού Κέντρου Ανθρωπιστικής Αντίδρασης για την επίλυση του συνόλου των ανθρωπιστικών καθηκόντων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» πρόσθεσε ο Χαρουτιουνιάν.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τις «προσωπικές του ενεργές προσπάθειες» όσον αφορά την προστασία θρησκευτικών τόπων και αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Sputnik 22/11/2020 tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ