Ρωσικά αεροσκάφη στα χέρια του Χαφτάρ! Θα έχουμε εξελίξεις;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίεργα γεγονότα με ακόμα πιο περίεργη αλληλουχία συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Λιβύη. Την Λιβύη που την θυμηθήκαμε με την πρόσφατη απόπειρα νηοψίας στο τουρκικό φορτηγό πλοίο από την γερμανική φρεγάτα.

Σε μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης ο εθνικός στρατός της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, παρουσίασε για πρώτη φορά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, Σουχόι SU-24, που έχει στην διάθεση του.

Τα αεροσκάφη έκανα μία εκπληκτική επίδειξη που προκάλεσε βέβαια πολλά ερωτηματικά. Ποιος ο λόγος να γίνει τώρα αυτή η ενέργεια, την ώρα που υποτίθεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη ειρηνευτικές συνομιλίες για κοινή διακυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως για ενοποίηση των αντιμαχόμενων στρατιωτικών δυνάμεων. Θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει ότι αυτή είναι μία επίδειξη δύναμης από τον εθνικό στρατό της Λιβύης, που εκτός από την πολεμική δυνατότητα δείχνει και την άμεση στήριξη της Ρωσίας.

0CAFF3AE 4EEC 4C74 AAB9 201207627A12
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη των ρωσικών μαχητικών στην Λιβύη

Διότι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκαν στην ρωσική πολεμική αεροπορία και παραδόθηκαν φέτος στον εθνικό στρατό της Λιβύης! Ήταν εμφανής η προσπάθεια όπως παρατήρησαν αρκετοί, να κρυφτεί το κόκκινο αστέρι που είχαν στην ουρά τους, σήμα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, και να βαφτεί με τα χρώματα του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Άλλο είναι εξαιρετικά περίεργο συμβάν παρατηρήθηκε με την προσγείωση αεροσκάφους τύπου Τουπόλεφ της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, στην Λιβύη. Το αεροσκάφος είχε ταξιδέψει πρόσφατα τέσσερις φορές στην Συρία και προσγειώθηκε εχθές στην Λιβύη. Δεν προσγειώθηκε φυσικά στην Μισράτα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στην Παλμύρα και την περιβόητη ταξιαρχία Βάγκνερ των ρώσων μισθοφόρων!

A3C392F4 7F12 498C ABBA A77274B5AF2B
Το κόκκινο αστέρι στην ουρά του αεροσκάφους Σουχόι είναι δύσκολο να κρυφτεί

Όλες αυτές οι κινήσεις μόνο ειρηνική διάθεση δεν αποκαλύπτουν, αντίθετα αποκαλύπτουν ένταση της ρωσικής εμπλοκής στην Λιβύη, ξεκάθαρα στο πλευρό του εθνικού στρατού της Λιβύης. Δηλαδή του στρατού που αντιμάχεται την φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι επόμενες ημέρες λοιπόν μπορεί να κρύβουν ραγδαίες εξελίξεις. Ειδικά τώρα που υπάρχει κενό εξουσίας στις ΗΠΑ, πολλοί θα μπορούσα να προσπαθήσω να το εκμεταλλευτούν.

8CA7F570 A0C8 4641 B723 95B5749435C5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ