Τώρα: Οι τούρκοι εγκαταλείπουν στρατηγικό σημείο ελέγχου στην Συρία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός εκκένωσε πλήρως και εγκατέλειψε το στρατιωτικό παρατηρητήριο που είχε εγκαθιδρύσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ανατολικά της πόλης Σαρακίμπ στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Η πόλη αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας, και έχουν διεξαχθεί ανελέητές μάχες για τον έλεγχο της. Η πρόσφατη βομβαρδισμοί του συριακού πυροβολικού και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας (φωτό) έκαναν τους ισλαμιστές που συνεργάζονται με τους τούρκους να υποχωρήσουν προς τα δυτικά και έτσι το μέτωπο έχει μεταφερθεί στην περιοχή που υπήρχε το τουρκικό παρατηρητήριο.

Λίγους μήνες πριν, άλλο τουρκικό παρατηρητήριο στα νότια, είχε κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από το πυροβολικό της Συρίας με τους τούρκους να παραδέχονται τουλάχιστον οκτώ νεκρούς στρατιώτες και αρκετούς τραυματίες. Η υποχώρηση αυτή θεωρείται προπομπός επέλασης του στρατού της Συρίας που θα σημάνει μεγάλη στρατηγική ήταν για τους τούρκους και τους ισλαμιστές.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο σε κορυφαίο επίπεδο η Ρωσία είχε απαιτήσει από την Τουρκία να εγκαταλείψει αμέσως την βόρεια Συρία και να αποσύρει τις δυνάμεις της. Η Τουρκία δεν είχε κάνει το αίτημα δεκτό με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδροί βομβαρδισμοί και κατά τουρκικών δυνάμεων.

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη υποχωρήσει αποτελεί προϊόν συμφωνίας. Δεν προκύπτει όμως κάτι τέτοιο από πουθενά. Τον Απρίλιο η συγκεκριμένη περιοχή είχε ενισχυθεί με δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και στρατιωτικές δυνάμεις από την Τουρκία. Άρα μία ηθελημένη υποχωρήσει μετά από συνεννόηση δεν φαίνεται πιθανό σενάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ