Η Τουρκία “σβήνει” από το χάρτη το Καστελλόριζο σε επιστολή της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, “σβήνει” το Καστελόριζο από τον χάρτη και υποστηρίζει με θράσος ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται “σε τουρκική υφαλοκρηπίδα”! Στην επιστολή με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της στα ΗΑ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα “δεν επιτρέπει στην Τουρκία να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της ,έχοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι το Καστελόριζο “έχει πλήρη δικαιώματα στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων”. Υποστηρίζει ότι αυτό το επιχείρημα “δεν έχει νομική βάση”.
Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι η Τουρκία καλεί μεν σε διάλογο , αλλά θα συνεχίσει “υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

“Η επιλεκτική ερμηνεία της Ελλάδας για το δίκαιο της θάλασσας σχετικά με το ρόλο των νησιών στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας / αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και η ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δικαιοσύνης ως ο θεμελιώδης κανόνας της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων είναι ενδεικτικ’α της επιμονής της Ελλάδας να διατηρήσει και να μεγιστοποίησει τις υπερβολικές αξιώσεις θαλάσσιων συνόρων, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας”, αναφέρει στην επιστολή ο Τούρκος αντιπρόσωπος στα ΗΕ.

Τέλος επισημαίνει ξανά την τουρκική αντίθεση στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή των Τούρκων στα ΗΕ.

militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ