Νιγηρία: Έσφαξαν δεκάδες αγρότες και απήγαγαν κορίτσια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για μια ακόμη φορά η Νιγηρία συγκλονίζεται από τις θηριωδίες των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ.

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) καταδίκασαν τη δολοφονία δεκάδων αγροτών (από 70 έως 100 ποικίλλουν οι αναφορές) στην Πολιτεία του Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, από μαχητές της Μπόκο Χαράμ το Σαββατοκύριακο. Στο βίντεο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση, η Μπόκο Χαράμ κάνει λόγο για 78 νεκρούς, όπως αναφέρει το BBC.

«Είναι η πιο βίαιη άμεση επίθεση εναντίον αθώων πολιτών φέτος. Δυστυχώς, είναι μία από τις πάρα πολλές τέτοιες επιθέσεις που στοχεύουν αγρότες, ψαράδες και οικογένειες που προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια ευκαιρία επιβίωσης μετά από μια δεκαετία συγκρούσεων. Έχουμε επίσης λάβει αναφορές ότι πολλές γυναίκες μπορεί να έχουν απαχθεί. Ζητώ την άμεση απελευθέρωσή τους και να επιστρέψουν στην ασφάλεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Έντουαρντ Καλόν, Συντονιστής του ΟΗΕ και των Ανθρωπιστικών Οργανισμών στη Νιγηρία.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω του εκπροσώπου του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε «την άμεση και ασφαλή επιστροφή των απαχθέντων και εκείνων που εξακολουθούν να αναφέρονται ως αγνοούμενοι».

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ