Ράπισμα στην διοίκηση του Άγιου Σάββα: Να ανακληθεί η απαράδεκτη ΕΔΕ σε γιατρούς που νόσησαν απαιτεί η ΕΙΝΑΠ (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγιος Σάββας ΕΔΕ: Με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την, όπως υποστηρίζει, απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου Άγιος Σάββας να διενεργεί ΕΔΕ ενάντια σε τρεις γιατρούς του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν πάνω στο καθήκον. «Θεωρούμε αδιανόητη αυτή την ενέργεια και δεν πρέπει να έχει τη συγκατάθεση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ. και του υπουργείου Υγείας», συμπληρώνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

«Με αυτή τη παράλογη ‘λογική’, θα έπρεπε σε όλη την χώρα να διενεργούνται καθημερινά ΕΔΕ ενάντια σε εκατοντάδες υγειονομικούς που έχουν ασθενήσει πάνω στο καθήκον στην μάχη ενάντια στην επιδημία (μερικοί από τους οποίους έχουν ήδη αποβιώσει), αλλά ακόμα και ενάντια σε διοικητές νοσοκομείων που επίσης έχουν ασθενήσει», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, απαιτώντας να ανακληθούν αμέσως αυτές οι, όπως τονίζει, απαράδεκτες ενέργειες.

Η ΕΔΕ προς τους Υγειονομικούς 

EGGRAFO 1 YPE Στιγμιότυπο 2020 12 04 1.29.45 μμ

 

Η διοικήτρια καλεί όσους νόσησαν να παρουσιαστούν για κατάθεση εντός μιας μέρας, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει το avgi.gr ,και με το οποίο καλείται σε απολογία ιατρός παθολόγος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας» Κώστας Καταραχιάς, κάνει λόγο «Για τρομοκρατία, θράσος και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη διοικήτρια του νοσοκομείου». Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η ίδια η διοίκηση με τις επιλογές της κάνει διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά. «Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται ενώ ακόμα και θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι υποχρεώνονται μετά από 3 εβδομάδες καραντίνας να επιστρέψουν στη δουλειά τους» αποκάλυψε στο avgi.gr ο πρόεδρος του εργαζομένων του νοσοκομείου. Αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο κι αντ΄αυτού για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους.

5198353 1

Να σημειωθεί ότι και η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τους διοικητές των νοσοκομείων και με τίτλο «Αντιμετώπιση αυξητικής τάσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό των δομών Υγείας», επικρίνει τους διοικητές και τους ζητά μέτρα κατά των εργαζομένων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «Δεν έχετε λάβει κανένα διοικητικό μέτρο ως συνέπεια μη τήρησης των προστασίας μέτρων από τους εργαζομένους, οι οποίοι συστηματικά δεν τα τηρούν». Eπίσης ζητά για κάθε θετικό κρούσμα να γίνεται διερεύνηση της αιτίας μετάδοσης και σύμφωνα με το πόρισμα «να υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση του περιστατικού (λήψη διαβαθμισμένων μέτρων) για τον ίδιο και τους λοιπούς εργαζομένους».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας θα πραγματοποιήσουν στις 15 Δεκεμβρίου απεργία, την ημέρα όπως λένε που θα συζητείται ο «προϋπολογισμός θανάτου» για την υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ