Βαλέριος Ασλανιδης: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το Ρωσικό εμβολιο εμφάνισε πάνω από 70% αντισώματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την ημέρα που έκανα το εμβόλιο, νιώθω ελεύθερος. Πηγαίνω όπου θέλω, ωστόσο όταν βλέπω πολύ κόσμο φοράω μάσκα, ακολουθώντας και τις οδηγίες της χώρας, είπε στην ΕΡΤο Βαλέριος Ασλανιδης,ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβολιο πριν από ένα μήνα, ενώ επεσήμανε πως στη Ρωσία περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης θεωρείται από τις μεγαλύτερες μορφές του ποντιακού ελληνισμού και μία εμβληματική προσωπικότητα για τους Έλληνες της διασποράς στην αχανή επικράτεια της Ρωσίας.

Οι ελληνικές ρίζες της οικογένειάς του φτάνουν στο μακρινό 1862, ενώ ο ίδιος ηγείται της περήφανης ελληνικής κοινότητας στο παραλιακό θέρετρο της Ανάπας στη Μαύρη Θάλασσα που απαριθμεί πλέον 10.000 μέλη.

Από τις 9 Οκτωβρίου o Βαλέριος Ασλανίδης πέρασε στην ιστορία και ως πρώτος Έλληνας που έκανε το περίφημο εμβόλιο του κορονοϊού που δημιουργήθηκε με πρωτοποριακή τεχνολογία από την επιστημονική κοινότητα της Ρωσίας και μέχρι σήμερα είναι η πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη προσπάθεια ενάντια στην πανδημία της COVID-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ