Μας δουλεύουν! Πάνε τις κυρώσεις για Μάρτιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα δημοσίευμα του Reuters πριν από λίγο αποκαλύπτει ότι υπάρχει έντονη σκέψη να εξαπατηθεί για ακόμα μια φορά η Ελλάδα και η Κύπρος και οι «σοβαρές κυρώσεις» κατά της Τουρκίας να δρομολογηθούν για τον Μάρτιο!

Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει άρδην την συμπεριφορά της στην ερχόμενη σύνοδο, να βάλει βέτο σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση, και να απαιτήσει την εφαρμογή ξεκάθαρων και σκληρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας προκειμένου να άρει το βέτο για όλες τις αποφάσεις της ευρωπαΐκής ένωσης.

Οτιδήποτε άλλο συνιστά ανοχής την συμπαιγνία κατά της Ελλάδας και καθιστά συνυπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι εχθές ο Νίκος Δένδιας απαίτησε να μπλοκαριστεί κάθε ανακοινωθέν που δεν θα αναφέρει την πρόθεση για επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, πράγμα που πέτυχε.

Σε ανάλυσή της, η Eurasia Group εκτιμά ότι η Ε.Ε. πρόκειται να δρομολογήσει περιορισμένες και οικονομικά ασήμαντες κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας. Θεωρεί επίσης ότι η κίνηση αυτή εκ μέρους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να σταματήσει τις έρευνες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα θέσει όμως τις βάσεις ώστε η επόμενη Σύνοδος Κορυφής, που είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο, να επιβάλει αυστηρότερες και σημαντικότερες κυρώσεις, σε συνδυασμό και με την πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν προς την Άγκυρα. Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή.

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο πρωθυπουργός είπε θα γυρίσει με τις κυρώσεις, είτε με βέτο, είτε με την παραίτησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ