Πλήρης ισλαμοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τον Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν μέσω αντιδράσεων ξεκίνησαν (και ολοκληρώνονται σήμερα) στην Τουρκία οι διαδικασίες πρόσληψης Αξιωματικών Θρησκευτικού Σώματος στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για έναν θεσμό που είχε καταργηθεί το 1967 (σ.σ. επανέρχεται μόνο σε εμπόλεμες καταστάσεις, τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν ότι χρησιμοποιήθηκε τελευταία στην Κύπρο), αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να επαναφέρει, επιβεβαιώνοντας ότι προχωρά στην πλήρη ισλαμοποίηση οτιδήποτε κοσμικού στη χώρα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει πως πρόκειται για «βήμα ισλαμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων και αλλοίωσης του κοσμικού τους χαρακτήρα».

«Η μονάδα θρησκευτικών αξιωματικών, η οποία ήταν το κλειδί για τις ένδοξες νίκες των προγόνων μας και αύξησε τις εθνικές και πνευματικές αξίες του Mehmetçik (σ.σ. γενικός όρος που χρησιμοποιείται θετικά και αναφέρεται σε στρατιώτες του Οθωμανικού Στρατού και του Τουρκικού Στρατού) στο υψηλότερο επίπεδο, επανήλθε στον ένδοξο στρατό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Yeni Akit, η οποία είναι από τους θερμούς υποστηρικτές και υποκινητές της επαναφοράς του θεσμού.

Η περιγραφή των καθηκόντων του θρησκευτικού αξιωματικού, ο οποίος θα υπάρχει σε όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων: «Παρέχει πνευματικές προτάσεις στο προσωπικό για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ηθικής, κοινωνικής πρόνοιας και ευτυχίας. Διευθύνει τη θρησκευτική εκπαίδευση, λατρεία και τις θρησκευτικές τελετές. Παρέχει τον τόπο λατρείας συντονισμένος με τις αρμόδιες αρχές. Διαχειρίζεται θρησκευτικές υποθέσεις».

Οι Θρησκευτικοί αξιωματικοί μάλιστα θα βρεθούν και στη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία και το Αζερμπαϊτζάν.

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 1997 ο Ταγίπ Ερντογάν (σ.σ. 43 ετών τότε και δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) δεν είχε κρύψει τις πεποιθήσεις του, μιλώντας στη Σύρτη και απαγγέλλοντας ένα ποίημα του Ζιγιά Γκοκάλπ (σ.σ. θεωρητικός του τουρκικού εθνικισμού): «Οι μιναρέδες θα είναι οι ξιφολόγχες μας, οι θόλοι θα είναι οι περικεφαλαίες μας, τα τζαμιά θα είναι οι στρατώνες μας και οι πιστοί θα είναι οι στρατιώτες μας». (Αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών γι αυτό καθώς θεωρήθηκε ότι υποδαύλιζε το μίσος. Τελικά εξέτισε ποινή τεσσάρων μηνών το 1999).

Ο Ερντογάν δεν έκρυψε ποτέ την ατζέντα του και η «σάρωση» που κάνει στο στράτευμα και στα σώματα ασφαλείας από το αποτυχημένο πραξικόπημα και μετά, μόνο τυχαία δεν είναι. Η θρησκευτική «τύφλωση» και ο θρησκευτικός φανατισμός ενός στρατού άλλωστε είναι η ιδανικότερη μορφή υποταγής…

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ