Ρώσοι στέλνουν μεταγωγικά στον Χαφτάρ. Ετοιμάζεται σφοδρή σύγκρουση με τους τούρκους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία εβδομάδα μετά την επίδειξη δύναμης της πολεμικής αεροπορίας του εθνικού στρατού της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, με τα ρωσικά μαχητικά (φωτό), φαίνεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει την σωστή πλευρά στην Λιβύη.
Κάτι μεγάλο και σοβαρό ετοιμάζεται στη Λιβύη. Τις τελευταίες 10 ημέρες εντοπίσαμε τουλάχιστον δύο στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών από την Τουρκία στην Μισράτα της Λιβύης. Ήταν εμφανές ότι μετέφεραν οπλισμό, ίσως και τρομοκράτες. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ρώσικο μεταγωγικό Τουπόλεφ, να έχει απογειωθεί από την ρωσική βάση στην Λατάκεια της Συρίας και να κατευθύνεται στην Βεγγάζη. Που ελέγχεται από τον εθνικό στρατό της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ.

3F20BFCA A1FA 4EE2 BE2D 67736E62FDE3
Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους προς την Βεγγάζη

Πριν από λίγες ημέρες η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία με πρωτοφανή επίθεση, χωρίς καν να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Λιβύης σύμφωνα με πληροφορίες, επέφερε βαρύτατο πλήγμα στους Τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό των τούρκων. Πρωτοφανής ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο. Αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες οπλικά συστήματα προερχόμενα από την Τουρκία κατεστραμμένα.

Ρωσικά αεροσκάφη στα χέρια του Χαφτάρ! Θα έχουμε εξελίξεις;

Προσπαθούσαν οι τούρκοι να κυκλώσουν τον εθνικό στρατό της Λιβύης; Πιθανόν. Είναι πάντως σίγουρο πως πίσω από την πρόσκαιρη εκεχειρία που έχει επιτευχθεί στην χώρα, κάτι μεγάλο ετοιμάζεται να συμβεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ