Η ΕΕ χρηματοδότησε μελέτη με αποκαλύψεις για τουρκικές εταιρείες στο δίκτυο εφοδιασμού τρομοκρατών με υλικά drones …Για κυρώσεις ούτε κουβέντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε τι αναφέρεται μεταξύ άλλων σε μελέτη του Conflict Armament Research με τίτλο…”PROCUREMENT NETWORKS BEHIND ISLAMIC STATE IMPROVISED WEAPON PROGRAMMES” 

Η μελέτη  αυτή δημιουργήθηκε με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Ολόκληρη η μελέτη ΕΔΩ )

Μικρές ομάδες ατόμων, οικογενειών και μικρών εταιρειών στην Τουρκία και τη Βρετανία ενήργησαν ως ενδιάμεσοι για αγαθά και όπλα που αποκτήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπως εξαρτήματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ανέφερε η ομάδα του Conflict Armament Research (CAR) αυτήν την εβδομάδα.

isisdrones1

Η CAR αναφέρει ότι μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που λειτουργεί από μέλος του ISIS, αγόρασε μονάδες ελέγχου κίνησης υψηλών προδιαγραφών από εταιρεία της Βόρειας Αμερικής.

Σύμφωνα με την μελέτη του CAR, μια άσχετη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων πολυτελείας στην Κωνσταντινούπολη, εκτέλεσε την πληρωμή άνω των 18.000 $ για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας….

Η ίδια βρετανική εταιρεία αγόρασε εξαρτήματα πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από εταιρείες στη Βόρεια Αμερική και τη Γερμανία, αλλά ζήτησε από τους πωλητές να τα στείλουν στη διεύθυνση ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Şanlıurfa”, μια πόλη στην Τουρκία κοντά στα σύνορα της Συρίας ….

«Αυτοί οι συνδεδεμένοι αγοραστές και παραλήπτες δεν ήταν πλήρως ορατοί στους διεθνείς παραγωγούς και προμηθευτές αυτών των αγαθών», δήλωσε η CAR. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ορατές μόνο σε εθνικούς ή περιφερειακούς διανομείς, ένα βήμα κάτω από την αλυσίδα εφοδιασμού.

“Αυτές οι οικογενειακές ομάδες βοήθησαν στην προμήθεια πολλαπλών υλικών- συχνά άσχετα με τις πρωταρχικές επιχειρήσεις τους – και σε ορισμένες περιπτώσεις τακτοποιούσαν τη μετακίνησή τους στη Συρία. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεργάζονται στις προσπάθειες προμηθειών του ISIS ή ότι είναι ένοχοι για αδίκημα. Ωστόσο, ενήργησαν ως σημεία μεταφοράς εντός των αλυσίδων εφοδιασμού…. ” Οι προμηθευτές του ISIS βασίζονταν όχι μόνο σε τοπικά διαπροσωπικά δίκτυα. Χρησιμοποίησαν επίσης παγκόσμιες επιχειρηματικές πλατφόρμες για ηλεκτρονικό εμπόριο και προσλήψεις.

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ