Οι Γάλλοι κατασκευάζουν μέχρι πυρηνικό αεροπλανοφόρο και εμείς ντρεπόμαστε να τους παραγγείλουμε πυρηνικές κεφαλές!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στις 9 Δεκεμβρίου ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο επόμενης γενιάς θα λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια και θα αντικαταστήσει το κύριο αεροπλανοφόρο που πρόκειται να λειτουργεί στο γαλλικό στόλο έως το 2038. Η Γαλλία έχει εξελιγμένη πυρηνική τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Είναι λοιπόν καιρός να υλοποιηθεί το σχέδιο που ο Μπράιζα και η παρέα του είχαν σταματήσει. Τα Ραφάλ να έρθουν με αντίστοιχα όπλα.

Και να μην τρέφουμε αυταπάτες, οι τούρκοι ήδη έχουν ανακοινώσει στρατιωτική συμμαχία με το Πακιστάν και το Πακιστάν διαστρωμάτωση του προέδρου του έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα θέσει στη διάθεση της Τουρκίας όλο το οπλοστάσιο αν χρειαστεί. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για την ερχόμενη παραγγελία. Πακέτο και τα δύο.

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροπλανοφόρο, το οποίο είναι το ενδέκατο στην ιστορία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα απογείωσης αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία General Atomics.

Το νέο αεροπλανοφόρο θα έχει μήκος 300 μέτρα και βάρος ωφέλιμου φορτίου 75 χιλιάδων τόνων και μπορεί να μεταφέρει έως και 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale ή από το νέο αεροσκάφος που θα διαδεχθεί την παραγωγή της εταιρείας Dassault σε συνεργασία μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας.

«Με στρατηγικές προοπτικές, η θέση μας ως μεγάλη δύναμη εξαρτάται από την πυρηνική βιομηχανία», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο που ειδικεύεται στην κατασκευή πυρηνικών εξαρτημάτων.

Ο γαλλικός στρατός αρχικά επρόκειτο να δημιουργήσει ένα αεροπλανοφόρο εξοπλισμένο με ένα συμβατικό σύστημα προώθησης, αλλά οι στρατιωτικοί ηγέτες επέλεξαν με τον Μακρόν να κατασκευάσουν έναν αεροπλανοφόρο πυρηνικής προώθησης, παρά το υψηλό κόστος, για τεχνικούς και στρατηγικούς λόγους.

Συγκριτικά Σχόλια:

Η κατασκευή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle ξεκίνησε το 1989 και έπρεπε να ολοκληρωθεί γύρω στο 1995-1996.

Αλλά το πλοίο άρχισε να λειτουργεί το 2001,  με σχεδόν 5 χρόνια καθυστέρηση.

Επιπρόσθετα: το νέο αεροπλανοφόρο βρίσκεται ακόμη στη φάση σχεδιασμού. Οι συμβάσεις δεν έχουν ανατεθεί και οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, και αυτό το θέμα απαιτεί χρόνο που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η Γαλλία δεν θέλει έναν πρόσθετο αεροπλανοφόρο, αλλά έναν εναλλακτικό αεροπλανοφόρο για το Charles de Gaulle, που θα παροπλιστεί το 2038.

Arab News

The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ