Αποκάλυψη: Ο Αδωνις Γεωργιάδης προτείνει τις Φρεγάτες-Νανογιλέκα MMSC παρακάμπτοντας ΚΥΣΕΑ ΥΕΘΑ και Ναυάρχους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Σε ένα  παιχνίδι εξοπλισμών έχει μπει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Πρώτος στο παιχνίδι μπήκε ο διευθυντής του που κάνει εκπομπές στην τηλεόραση και επίδοξος Youtuber. Πριν από 15 μέρες, στις 1 Δεκεμβρίου 2020 αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή για τα “πλεονεκτήματα” των Αμερικανικών Φρεγατών.

Γιατί άραγε να πληρώνουμε ΚΥΣΕΑ και Ναυάρχους για να αποφασίζουν τι χρειάζεται ο στόλος αφού έχουμε τον Άδωνι;

Μπορεί να μην είναι σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Σύμβουλος στο ΝΑΤΟ αλλά άμα βλέπεις μαθαίνεις.

αδωνις

Γιατί να πληρώνουμε Υπουργό Άμυνας αφού έχουμε τηλεπωλητή νανογιλέκων; Αφού αν πουλάς νανογιλέκα ξέρεις και από φρεγάτες.

Επειδή μάλιστα οι Φρεγάτες δεν πληρούν τις απαιτήσεις αεράμυνας της Ελλάδας, λέει ως επιχείρημα, ότι μπορεί να μην μας κάνουν, αλλά αν τις πληρώσουμε και τις αγοράσουμε (για στόχους;) θα μας δώσουν και αντιτορπιλικά οι ΗΠΑ (που δεν έχουν δώσει σε κανέναν)

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  αποφάσισε να κάνει ανακοινώσεις για άλλο Υπουργείο πέραν του δικού του (για μια ακόμη φορά), μιλώντας στο «2nd South East Europe & East Med Forum», φέρνοντας τα… πάνω-κάτω!

Είπε λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης, αγνοώντας επιδεικτικά τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Άμυνας, το ΚΥΣΕΑ, τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΝ και αποφάσισε να πουλήσει Φρεγάτες – Νανογιλέκα: «Το πρόγραμμα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη, πιο πιθανό με τις ΗΠΑ κι αυτό έχει να κάνει και με το (αμερικανικό) ενδιαφέρον μέσω της ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την προσφορά για τις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά (σ.σ. παρότι οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν ότι η προσφορά τους ήταν συμβολική, άρα είναι εκτός παιχνιδιού)».

Οι ΗΠΑ ψάχνουν πελάτες για τις φρεγάτες που δεν αγοράζει κανείς:

1) Οι φρεγάτες MMSC έχουν αποτύχει στις ΗΠΑ και ψάχνουν κορόιδα να τις πουλήσουν για να βγάλουν την Χασούρα

2) Είναι αλουμινένιες και 5 χρόνια, με την χρήση που κάνουμε στο Αιγαίο θα έχουν “στραβώσει” κυνηγώντας τους Τούρκους

3) Στις ΗΠΑ επειδή πήγαν άπατες, δεν τις θέλει ούτε ο Πολεμικό Ναυτικών της Αμερικής, που τελικά επέλεξε τις Ιταλικές FREMM (σπάνιο οι ΗΠΑ να αγοράζουν ξένο οπλικό σύστημα) ψάχνουν κορόιδα σαν την Ελλάδα να τι πουλήσουν

4) Οι MMSC δεν είναι ικανές για αντιαεροπορικό πόλεμο που χρειάζεται το πολεμικό ναυτικό, δηλαδή θα πληρώσουμ 4-5 δις και θα χρειαζόμαστε πάλι αντιαεροπορικές φρεγάτες

5) Μέγιστη μπαρούφα ότι αν πάρουμε MMSC θα μας δώσουν αντιτορπιλικά Arleigh Burke για να μας καλύψουν τον αντιαεροπορικό τομέα, που δεν μπορούν τα MMSC που όπως είπαμε α ο λόγος που χρειαζόμαστε νέες φρεγάτες είναι…. αντιπυραυλική ασπίδα!

6) Και η ασχετοσύνη ή σκόπιμο ψέμα: Οι ΗΠΑ όχι μόνον δεν έχουν Arleigh Burke για να δανείσουν, αλλά το ναυτικό των ΗΠΑ ζητάει 5 δις να φτιάξει ακόμη 3, ενώ το καλοκαίρι δημοσίευσαν και έκθεση ότι χρειάζονται κι άλλα πλοία στον στόλο, πόσο μάλλον να μας δώσουν πρώτης γραμμής Arleigh Burke

‼ Η έκθεση είναι εδώ https://news.usni.org/2020/06/10/report-to-congress-on-u-s-navy-destroyer-programs-6

‼ Σε μετάφραση γράφει: “Τον Δεκέμβριο του 2016, το USN ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εξασφαλίσει τη μόνιμη διατήρηση δύναμης 355 σκαφών όλων των ειδών και κατηγοριών σε υπηρεσία. Από αυτά τα 104 σκάφη θα είναι LSC, μέχρι το οικονομικό έτος 2029. Στο τέλος του οικονομικού έτους 2019 (FY2019), το Ναυτικό των ΗΠΑ διατηρούσε (και διατηρεί…) σε υπηρεσία, 22 σκάφη (καταδρομικά – cruisers) κλάσης Ticonderoga (CG-47) και 89 μικρότερα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke (DDG-51). 27 συνολικά Ticonderoga εντάχθηκαν σε υπηρεσία μεταξύ 1983 και 1994. Τα πρώτα πέντε που ναυπηγήθηκαν, αποσύρθηκαν την περίοδο 2004-2005, καθώς κρίθηκε ασύμφορος ο εκσυγχρονισμός τους.”

Τι λέει άραγε αυτός ο… πουθενάς Ιωάννης Μάζης για τις Φρεγάτες MMSC;

“Οι Αμερικάνικες Φρεγάτες δεν κάνουν για το Αιγαίο”

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: defence-point, militaire.gr,enoplos.gr,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ