JPost: Η Τουρκία λαδώνει ισραηλινά ΜΜΕ για να μιλούν για προσέγγιση με το Ισραήλ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τζερούσαλεμ Ποστ αποκαλύπτει το βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας που μέσο προπαγάνδας καλλιεργεί δήθεν διάθεση προσέγγισης με το Ισραήλ, στην πραγματικότητα όμως έχει μετατραπεί σε ένα ναζιστικό κράτος που θέλει να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον πλανήτη! Η ισραηλινή εφημερίδα όμως αποκαλύπτει και κάτι άλλο. Εξαιρετικά σοβαρό. Ότι κάποια σχόλια που εμφανίστηκαν σε εφημερίδες του Ισραήλ περί δήθεν προσέγγισης με την Τουρκία, αποτελούν όχι απλά προϊόν μυθοπλασίας, αλλά προϊόν δημοσίων σχέσεων της Τουρκίας με σκοπό να εξαπατήσει τον ισραηλινό λαό μέσω των ισραηλινών εφημερίδων.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα και οι ελληνικές υπηρεσίες να εντοπίσουν ποια ελληνικά ΜΜΕ χρηματοδοτούνται έμμεσα ή άμεσα από την Τουρκία, προκειμένου να σερβίρουν τουρκική προπαγάνδα στον ελληνικό λαό. Και πιθανόν να στηρίζουν πολιτικούς που στο βάθος θα εξυπηρετήσουν τα τούρκικα συμφέροντα.

Γράφει μεταξύ άλλων η κορυφαία εφημερίδα του Ισραήλ:

Η Τουρκία προσπάθησε τις τελευταίες εβδομάδες να χρησιμοποιήσει φιλικά της μέσα στο εξωτερικό για να προωθήσει αφηγήσεις σχετικά με το ότι «θέλει συμφιλίωση με το Ισραήλ», ακόμη και όταν τα δικά της μέσα ενημέρωσης ωθούν τα εξτρεμιστικά αντισημιτικά σχόλια. Ένας σχολιαστής, σύμφωνα με το τουρκικό  μέσο ενημέρωσης T24, δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να «εισέλθει στο Τελ Αβίβ σε 48 ώρες»!!

Ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε σαν τους Άραβες», μια προφανής αναφορά στην αδυναμία των αραβικών κρατών να νικήσουν το Ισραήλ το 1948 και το 1967.
Το σχόλιο στην τουρκική τηλεόραση δεν ήταν ασυνήθιστο. Το μίσος κατά του Ισραήλ και οι όρκοι να καταστρέψει το Ισραήλ, να εισβάλει στην Ιερουσαλήμ, να «απελευθερώσει το τέμενος Αλ-Άκσα» και η διάδοση ακραίων εθνικιστικών, αντισιωνιστικών ή αντισημιτικών  σχολίων έχουν γίνει «κανονικότητα» στην Τουρκία. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που είναι επικριτικοί για το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία φιμωθήκαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να φυλακιστούν. Η Τουρκία θεωρείται ο μεγαλύτερος διώκτης  δημοσιογράφων στον κόσμο!

Τον Μάρτιο του 2018, μια τουρκική εφημερίδα πρότεινε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να σχηματίσει έναν ισλαμικό στρατό για να καταστρέψει το Ισραήλ. Το 2019, σύμφωνα με το MEMRI, ένας συνταξιούχος Τούρκος στρατηγός, ο Adnan Tanriverdi, ο οποίος είναι επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας SADAT, μίλησε επίσης για την ανάγκη απελευθέρωσης της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ: «Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να προετοιμάσει έναν στρατό για την Παλαιστίνη, έξω από την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει ότι εάν βομβαρδίσει την Παλαιστίνη, θα πέσει και στο Τελ Αβίβ μια βόμβα.»

Φαίνεται ότι αυτές οι απόψεις έχουν γίνει κανονικότητα από το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας. Το Ισραήλ θεωρείται ως ο κύριος εχθρός της Τουρκίας. Στο εξωτερικό, η Τουρκία συνεργάζεται με μερικούς λομπίστες στην Ουάσινγκτον για να προσπαθήσει να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσει μια πιο ευνοϊκή εικόνα για την χώρα και προσπαθεί να επηρεάσει ακόμα και ορισμένα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης με ψεύτικες ιστορίες «συμφιλίωσης».
Ωστόσο, ο νέος απεσταλμένος της Τουρκίας στο Ισραήλ είπε ότι ο σιωνισμός είναι ρατσισμός και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκτοπίζει εκατομμύρια και διαπράττει «πολλές σφαγές». Το γραφείο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευτεί να «απελευθερώσει το τέμενος Αλ-Άκσα» και δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας».
Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη ρητορική μίσους εναντίον των μειονοτήτων, των μη μουσουλμάνων, του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των ΗΑΕ και άλλων στην περιοχή, συμπληρώνει την στοχοποίηση απέναντι σε όλες τις ομάδες αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
Η τουρκική τηλεόραση έδειξε μια πλαστή φωτογραφία ότι δήθεν το λογότυπο του κόμματος της αντιπολίτευσης HDP άλλαξε ώστε να περιλαμβάνει χειροβομβίδες και σφαίρες αντί για τα χρώματα του συνηθισμένου λογότυπου, μία μεθόδευση δηλαδή από το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας να υποκινήσει  μίσος εναντίον της αντιπολίτευσης και να τους αποκαλέσει τρομοκράτες.
Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας τείνει να φυλακίζει όλους τους επικριτές ως τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και ακτιβιστών της ειρήνης και του περιβάλλοντος. Η «τρομοκρατία» χρησιμοποιείται ως κατηγορία για όποιον διαφωνεί με την αυταρχική τάση της Άγκυρας. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος για οποιαδήποτε κριτική στην Τουρκία, μια χώρα που κάποτε ήταν δημοκρατική και εξακολουθεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, παρά την απομάκρυνση της Άγκυρας από τις δημοκρατικές αξίες του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα ολοένα και πιο εξτρεμιστικά σχόλια στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στον «στρατό» της Άγκυρας στα ΜΜΕ και ΜΚΔ που στοχεύουν τυχόν «αντιφρονούντες» στο διαδίκτυο δείχνουν ότι η αφήγηση της τουρκικής «συμφιλίωσης» με το Ισραήλ είναι σε μεγάλο βαθμό κενή. Η υποστήριξη ενός «ισλαμικού» στρατού για την κατάληψη του Ισραήλ από πολλούς σχολιαστές στην Τουρκία και η συχνή φιλοξενία της Χαμάς από την Άγκυρα, δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας έχει αγκαλιάσει μια κοσμοθεωρία παρόμοια με το καθεστώς του Ιράν και πώς βλέπει το Ισραήλ ως κεντρικό εχθρό και θέλει να «απελευθερώσει» «Ιερουσαλήμ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με χώρες της περιοχής που υιοθετούν νέες ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και οι οποίες έχουν μειώσει αυτό το είδος εξτρεμιστικής ρητορικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ