Αυτές είναι κυρώσεις που δαγκώνουν…780 εκατ.ευρώ πήρε χθες η τουρκία από την ΕΕ για να στέλνει “πρόσφυγες” στην Ελλάδα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί κυρώσεων η ΕΕ μόλις χθες υπέγραψε τις οκτώ τελευταίες συμβάσεις με την τουρκία ύψους 780 εκ. ευρώ…για πρόσφυγες
“Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνήψε τις τελικές συμβάσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προϋπολογισμού 6 δισεκατομμυρίων ευρώ της Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία.

Η υπογραφή των οκτώ τελευταίων συμβάσεων αξίας 780 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτει υποστήριξη για βασικές ανάγκες, υγειονομική περίθαλψη, προστασία, δημοτικές υποδομές καθώς και εκπαίδευση, απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρήσεων για πρόσφυγες και τοπικούς ευάλωτους πληθυσμούς.

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Olivér Várhelyi, σχολίασε: «Η σημερινή υπογραφή των οκτώ τελευταίων συμβάσεων στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης της ΕΕ για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.  

Συνολικά, 6 δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία έχουν συνάψει πλήρη σύμβαση από το 2016.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Θα ήθελα να συγχαρώ τις τουρκικές αρχές για τη συνεργασία τους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, ιδίως στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία. “

ΔΗΜΟΦΙΛΗ