Μεταμόρφωση της Γερμανίας, με Παλαιά Χαρακτηριστικά, Επισημαίνουν Οξυδερκείς Ξένοι Αναλυτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχαήλ Στυλιανου

«Η Γερμανία μεταμορφώνεται πολιτικά, με τρόπο που παρουσιάζει ανησυχητικές ομοιότητες με την εξέλιξή της στην εποχή προ του Παγκοσμίου Πολέμου», επισήμαινε σε πρόσφατο άρθρο του ο ‘Αλαστερ Κρούκ, ο Βρετανός αναλυτής με το οξύτατο βλέμμα του πρώην διπλωμάτη και κατασκόπου. 

Στην ίδια διάγνωση συμπίπτει, εξετάζοντας, εκ των έσω, τα

χαρακτηριστικά γερμανικού κράτους και κοινωνίας στην αποκαλυπτική κρίση του Κορωναιού, ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος C.J.Hopkins, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου.

Η μεταμόρφωση στην οποία αναφερόταν ο πρώτος αφορούσε στην εξωτερική πολιτική του Βερολίνου, που  απορρίπτει τώρα την φθαρμένη  μεταπολεμική  εμφάνιση του μεταμελημένου και σωφρονισμένου αμαρτωλού, του  καθαγιασμένου ιεραποστόλου της Δημοκρατίας, πιστού συμμάχου των ΗΠΑ και ανιδιοτελούς ιδρυτικού εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση – μέσω της οποίας  προώθησε την συντριπτική παρουσία του μέχρι την Ελλάδα, την Γιουγκοσλαβία (την οποία διέλυσε) και την πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου, όπου ο υπουργός του των Εξωτερικών μοίραζε κουλουράκια, μαζί με την κ. Βικτώρια Νούλαντ του Στέητ Ντιπάρτμεντστους τοπικούς νεοναζιστές πραξικοπηματίες.

Η νέα /παλαιά, διαφορετική φυσιογνωμία 4ου Ράιχ προβλήθηκε μετά την εγκατάσταση Γερμανίδας υπουργού Αμύνης επικεφαλής της Ευρωπαϊκής’ Ένωσης, στο μεταίχμιο ιστορικής καμπής, εν μέσω συγκλονιστικής διεθνούς πανδημίας και  σε παραμονές κρισιμότατων αμερικανικών εκλογών. 

Το επεσήμαναν πρώτοι δύο επιφανείς διεθνείς σχολιαστές πρώην διπλωμάτες, ο Ινδός Bhadrakumar και o Bρετανός Alastair Crook, από την σηματοδότηση εντυπωσιακών δηλώσεων της νέας Υπουργού Αμύνηςκαι προσωρινής διαδόχου της κ. Μέρκελ στην ηγεσία  του Χριστιανό-δημοκρατικού Κόμματος  Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ: Υπέρ μιας ισχυρής στρατιωτικά Γερμανίας στο ευρωπαϊκό σκέλος του ΝΑΤΟ ,σε μια σταθερά δυναμική

στάση, στο πλευρό των ΗΠΑ, απέναντι σε Ρωσία και Κίνα.

Η πιθανολογούμενη διάδοχος της ΄Αγκελας Μέρκελ πρότεινε περίπου απροσχημάτιστα στην μετεκλογική ηγεσία των ΗΠΑ

να  συναινέσουν σε γερμανική ηγεσία της ευρωπαϊκής πτέρυγας

της Δυτικής παράταξης  στην αντιμετώπιση Ρωσίας και Κίνας.

Ως έμπρακτη, συμβολική προφανώς, αποδεικτική χειρονομία επιβεβαίωσης ακολούθησε η μυθιστορηματική «δηλητηρίαση μεΝόβιτσοκ», του Ρώσου  αντιεξουσιαστή  Ναβάλνι, που διαγνώστηκε από στρατιωτικούς γιατρούς στο Βερολίνο, όπου ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε αεροπορικώς, με εντολή του Πούτιν, μετά από τηλεφωνική παράκληση της γυναίκας του ασθενούς…

Την μεταμόρφωση της μεταπολεμικής φυσιογνωμίας της Γερμανίας, στην σημερινή εποχή της  συζητούμενης παγκόσμιας «επανεκκίνησης» (Reset), διαπιστώνουν και οι πιστοί της Ντώϋτσε Βέλλε, Φωνής της Γερμανίας, της οποίας την γλυκομίλητη προσπάθεια αντικειμενικότητας διαδέχονταιχαρακτηριστικά δηλητηριώδους προπαγάνδας, εις βάρος και της υποτίθεται επιστήθιας φίλης Γαλλίας –για να μην αναφερθούμε στην αμείωτη αγωνία της για την τύχη των «προσφύγων» στην Λέσβο…

Αλλά ας δούμε και την ευρεία περίληψη από την μακροσκελή αμερικανική ανταπόκριση από το εσωτερικό γερμανικό παρουσιαστικό:

Οι Γερμανοί Ξανάρθανε!

B9A7DA8B 4800 4F94 9F1E 038D60B8E671

C.J. HOPKINS • 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2020

 Δυναμώστε τον  Βάγκνερ, παιδιά … Οι Γερμανοί ξανάρθανε!                                                                                        Όχι, όχι οι ευγενικοί, φιλικοί, φιλειρηνικοί, μεταπολεμικοί Γερμανοί… Οι Γερμανοί! Ξέρεις  ποιους εννοώ. Οι Γερμανοί του “Δεν ήξερα πού πήγαιναν τα τρένα”. Οι Γερμανοί του “ακολουθούσα εντολές”. Οι άλλοι Γερμανοί.Ναι… εκείνοι οι Γερμανοί…

Σε περίπτωση που το χάσατε, στις 18 Νοεμβρίου, το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νόμο, τον λεγόμενο “Infektionsschutzgesetz” στα γερμανικά) που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να εκδώσει ό,τι διατάγματα θέλει με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση το είχε κάνει αυτό ούτως ή άλλως – διατάσσοντας γενικό κλείσιμο, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, απαγόρευση των διαδηλώσεων, επιδρομές σε σπίτια και επιχειρήσεις, διατάσσοντας όλους να φορούν ιατρικές μάσκες, παρενοχλώντας και συλλαμβάνοντας αντιφρονούντες, κ.λπ.

Τώρα, αυτός ο «νόμος προστασίας από τις λοιμώξεις», ο οποίος πέρασε βιαστικά από το κοινοβούλιο, δεν είναι, λένε,σε καμία περίπτωση συγκρίσιμος με τον «νόμο εξουσιοδότησης του 1933,ο οποίος χορήγησε επίσημα στην κυβέρνηση την εξουσία να εκδίδει ό,τι διατάγματα ήθελε με το πρόσχημα της αποκατάστασης της ηρεμίας του λαού. Ναι, αντιλαμβάνομαι ότι ακούγονται αρκετά παρόμοιοι, αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση  και όποιος ισχυριστεί πωςυπάρχει είναι «ακροδεξιός εξτρεμιστής του AfD», «είναι νεοναζί προπαγανδιστής συνωμοσίας», ή οτιδήποτε άλλο.

Καθώς ψηφιζόταν ο νόμος περί προστασίας (δηλαδή, ο σημερινός, όχι αυτός του 1933), δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του ολοκληρωτισμούσυγκεντρώθηκαν στους δρόμους, πολλοί από τους οποίους μετέφεραν αντίγραφα του Grundgesetz (δηλαδή, του Συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας), το οποίο είχε μόλις καταργήσει το κοινοβούλιο. Τους αντιμετώπισαν χιλιάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, οι οποίοι κήρυξαν τη διαδήλωση «παράνομη» (επειδή πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες) και στη συνέχεια έριχναν κάτω τους υπολοίπους με κανόνια νερού..

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης – τα οποία είναι εντελώς αντικειμενικά, και καθόλου όπως τα όργανα του Υπουργείου Προπαγάνδας του Γκαίμπελς στη ναζιστική εποχή – υπενθύμισαν ευσυνείδητα στο γερμανικό κοινό ότι αυτοί οι διαδηλωτές ήταν όλοι «Αρνητές του Κορωναιού», «ακροδεξιοί εξτρεμιστές», “θεωρητικοί συνωμοσίας”, «πολέμιοι των εμβολίων», “νεοναζί,” και ούτω καθεξής. Έτσι καλώς εισέπραξαν αυτό που τους άξιζε. 

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου (που δεν έχει βέβαιακαμία απολύτως ομοιότητα με την Γκεστάπο, ή τη Στάζι, ή οποιαδήποτε άλλη διαβόητη υπηρεσία ροπαλοφόρων για την επιβολή της επιτρεπόμενης  ιδεολογίας ) επεσήμανε ότι τα κανόνια νερού χρησιμοποιούνται μόνο για να “ποτίσουν” τους διαδηλωτές (δηλαδή, δεν στοχεύουν απευθείας σε αυτούς), επειδή υπήρχαν τόσοι ανήλικοι αρνητές του Κορωναιού στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τον κόσμο της διανόησης και, βασικά, όποιον στη δημόσια ζωή θέλει να παραμείνει  στο ύψος του, αυτοί οι αρνητές του Κορωναιού έχουν γίνει πρόβλημα. Διαδίδουν αβάσιμες «θεωρίες συνωμοσίας» που απειλούν τη δημόσια υγεία και προκαλούν δυσφορία στον γερμανικό λαό . Περπατούν χωρίς ιατρικές μάσκες, διακωμωδούν τις προσπάθειες  της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης να πείσουν το κοινό ότι δέχεται επίθεση από μια βιβλική μάστιγα. Δημοσιεύουν επιστημονικά στοιχεία στο Διαδίκτυο. Οργανώνουν αυτές τις διαμαρτυρίες και με κάθε τρόπο αμφισβητούν το δικαίωμα της κυβέρνησης να κηρύσσει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», να αναστέλλει το γερμανικό Σύνταγμα επ’ αόριστον, και να κυβερνά την κοινωνία με διατάγματα  και με πυγμή.

Παρά τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης να δαιμονοποιήσουν όποιον δεν παπαγαλίζει υπάκουα την επίσημη «Νέα Κανονική» αφήγηση ως «επικίνδυνο νέο-ναζί , αρνητή του Κορωναιού», αυτό το κίνημα “Corona Denialism” διογκώνεται, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Είναι σαφές ότι έρχεται η ώρα για τη Γερμανία να λάβει ισχυρότερα μέτρα κατά αυτής της απειλής. Η υγεία της Vater …(land) τουέθνους, διακυβεύεται! Ευτυχώς, αυτός ο Νόμος Αντιμολυσματικής Προστασίαςθα παρέχει στην κυβέρνηση την εξουσία που χρειάζεται για να συλλαμβάνει και να  επιβάλει κάποιου είδους … ναι, ξέρεις, λύση.

Το να επιτρέψουμε σε αυτούς τους εκφυλισμένους αντικοινωνικούς αρνητές του Κορωναιού να αλωνίζουν, αψηφώντας την απόλυτη εξουσία της γερμανικής κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, όχι σε μια εποχή εθνικής έκτακτης ανάγκης για την υγεία! Αυτοί οι νεοναζιστές αρνητές του ιού πρέπει να ξεριζωθούν και να αντιμετωπιστούν, ανελέητα !

Δεν είμαι φυσικά ενήμερος για τις λεπτομέρειες, αλλά είμαστε στη Γερμανία καιφαντάζομαι ότι κάποιου είδους σώμα ειδικής αποστολής θα έχει συσταθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος «αρνητές Κορωναιού».Είναι σαφές ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα. Εναλλακτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σιγασθεί. Τον Απρίλιο, μία γνωστή αντιφρονούσα δικηγόρος είχε μεταχθεί δια της βίας σε ψυχιατρική πτέρυγα (αλλά οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης μας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε καμία σχέση μετις αιρετικές απόψεις της, ή με τις αγωγές που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης· -απλά, συμπτωματικά, έγινε εντελώς παρανοϊκή).

Βαριά οπλισμένη αστυνομία συλλαμβάνει ακροατές του YouTube (αν και δεν είναι σαφές ακριβώς γιατί, δεδομένου ότι οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει  καμία λεπτομέρεια και τα  επίσημα μέσα ενημέρωσης δεν το αναφέρουν).

Πριν από τη διαδήλωση της 29ης Αυγούστου, κατά την οποία η κυβέρνηση χορήγησε σε κάποιους νεοναζί defacto άδεια να «εισβάλουν στο Ράιχσταγκ», έτσι ώστε τα μέσα ενημέρωσης να μπορέσουν να το κινηματογραφήσουν για να δυσφημήσουν την πραγματική διαμαρτυρία ,ένας Γερμανός πολιτικός έφτασε στο σημείο να ζητήσει την απέλαση των «αρνητών του Κορωναιού» … πιθανώς με τρένα, κάπου ανατολικά.(Σημ; Υπαινιγμός για τα ναζιστικά στρατόπεδα)

Αλλά σοβαρά, δεν θέλω να τα βάλω με τους Γερμανούς. Αγαπώ τους Γερμανούς. Ζω στη Γερμανία. Και δεν είναι οι μόνοι που εφαρμόζουν τον νέο παθολογικό ολοκληρωτισμό. Είναι απλά ότι, δεδομένης της όχι και τόσο μακρινής ιστορίας τους, είναι μάλλον καταθλιπτικό, και περισσότερο απόλίγο τρομακτικό, να βλέπεις πως η Γερμανία μεταμορφώνεται για άλλη μια φορά σε ένα ολοκληρωτικό κράτος, όπου η αστυνομία κυνηγάει τη μάσκα στους δρόμους, κάνοντας επιδρομές σε εστιατόρια, μπαρ, και τασπίτια των ανθρώπων, όπου περπατώντας με το βήμα της χήνας κάποιοι καλοί Γερμανοί πολίτες κρυφοκοιτάζουν στα παράθυρα των στούντιο Γιόγκα για να δούνε αν παραβιάζονται οι κανόνες της «κοινωνικήςαποστασιοποίησης», όπου δεν μπορώ να πάω μια βόλτα, ή σε κατάστημα για ψώνια, χωρίς να με πολιορκούν εχθρικοί, κραυγαλέοι, κάποτε υβριστικοί Γερμανοί, εξαγριωμένοι που δεν φορώ την μάσκα και να μου φωνάζουν «Es ist Pflicht», «Es ist Pflicht».

3ACBB10C 2B2C 4F98 A048 3ADDF8C56A57

Ναι, έχω πλήρη επίγνωση ότι είναι “Pflicht”(υποχρεωτικό, καθήκον). Και αν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς το αν ήταν “Pflicht,” η γερουσία του Βερολίνου μου το κατέστησε σαφές με αυτή την κομψή διαφήμιση που μου ανακοινώνει –με το μεσαίο δάκτυλο- το τίμημα αν δεν συμμορφωθώ στις υποδείξεις…

Εντάξει, πριν η αρχίσει η τοπική κοινωνία να με πλημμυρίζει με εξοργισμένα e-mail: Όχι, δεν αποκαλώ αυτούς τους Γερμανούς “Ναζί”. Τους αποκαλώ “ολοκληρωτικούς”. Το οποίο, σε αυτό το σημείο, δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε, αν εξακολουθείτε να προσποιείστε ότι αυτός ο Κορωναϊός με οποιονδήποτε τρόπο δικαιολογεί τα όλο και πιο  καταπιεστικά “επείγοντα μέτρα” που επιβάλλονται, λυπάμαι, αλλά αυτό είναι που είστε.

Δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι είναι αυτό που είστε … οι ολοκληρωτικοί δεν το πιστεύουν ποτέ, όχι μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ο ολοκληρωτισμός λειτουργεί σαν λατρεία,. Σέρνεται επάνω σας, σιγά-σιγά, λίγο ψέμα μετά από λίγο ψέμα, συμβιβασμός μετά από συμβιβασμό, εξορθολογισμός μετά τον εξορθολογισμό … μέχρι που μια μέρα θα βρεις τον εαυτό σου να παίρνει εντολές, από κάποιον διεστραμμένο μικρό ναρκισσιστικό  μηδενιστή, σε μια αποστολή να ξαναφτιάξεις ολόκληρο τον κόσμο. Δεν παραδίνεσαι σε όλα με τη μία. Το κάνεις κατά τη διάρκεια εβδομάδων και μηνών. Ανεπαίσθητα, γίνεται η πραγματικότητά σου. Δεν αναγνωρίζετε ότι είστε σε αυτό, γιατί ό, τι βλέπετε είναι μέρος του, και ο καθένας που γνωρίζετε είναι σε αυτό … εκτός από τους άλλους, που δεν είναι μέρος του. Οι “αρνητές”. Οι “αποκλίνοντες”. Οι “ξένοι”. Οι “Κοβιδο-ηλίθιοι”. Οι “διασπορείς του ιού”.

Βλέπεις, αν και οι αφηγήσεις και τα σύμβολα μπορεί να αλλάξουν, ο ολοκληρωτισμός είναι ολοκληρωτισμός. Δεν έχει πραγματικά σημασία ποια στολή φοράει, ή ποια γλώσσα μιλάει … Είναι το ίδιο βδέλυγμα. Είναι ένα είδωλο, ένα ομοίωμα της ύβρεως του ανθρώπου, που πλάθεται,  με τον πηλό του μυαλού των μαζών, από μεγαλομανείς πνευματικούς ανάπηρους, που θέλουν να εξολοθρεύσουν αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν. Και αυτό που θέλουν να ελέγξουν είναι πάντα τα πάντα. Όλα όσα τους θυμίζουν την αδυναμία τους και την ντροπή τους.. Ό,τι δεν θα τους υπακούει.

Δυστυχώς όταν κάτι τέτοιο αρχίσει και φτάσει στο στάδιο που βρίσκεται τώρα, τις περισσότερες φορές δεν σταματάει, μέχρις ότου πόλεις να έχουν γίνει ερείπια και χωράφια να είναι σπαρμένα με ανθρώπινα κρανία. Μπορεί να μας πάρει δέκα με δώδεκα χρόνια να φθάσουμε εκεί, αλλά, μην κάνετε λάθος, εκεί κατευθυνόμαστε, εκεί ο ολοκληρωτισμός κατευθύνεται πάντα … Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα τους Γερμανούς.

Ο C. J. Hopkins είναι ένας βραβευμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και πολιτικός σατιρικός με έδρα το Βερολίνο. Τα έργα του δημοσιεύονται από τις εκδόσεις Bloomsbury και Broadway Play Publishing, Inc. Το δυστοπικό μυθιστόρημά του, Ζώνη 23, εκδίδεται από Snoggsworthy, Swaine & Cormorant

ΔΗΜΟΦΙΛΗ