ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απάτης 89χρονη: Της πήραν λίρες και 20.000 μετρητα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Νέο περιστατικό απάτης σε βάρος ηλικιωμένης καταγράφηκε στα Βόρεια Προάστια,

αυτή τη φορά στο Μαρούσι, όπου άγνωστοι φέρονται να απέσπασαναπό 89χρονη λίρες και μετρητά μεγάλης αξίας.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους εταιρείας κοινοχρήστων και κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της γυναίκας. Στη συνέχεια, την έπεισαν να τους αποκαλύψει την κρυψώνα όπου φύλαγε τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματά της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και έρχεται μετά από δύο αντίστοιχα χτυπήματα στο Ψυχικό, όπου επιτήδειοι φέρονται να εξαπάτησαν γυναίκες, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας κοινοχρήστων

Όλα ξεκίνησαν όταν οι άγνωστοι εμφανίστηκαν στην κατοικία της 89χρονης στο Μαρούσι και χτύπησαν το κουδούνι, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως υπαλλήλους εταιρείας κοινοχρήστων.

Με αυτό το πρόσχημα, φέρονται να έπεισαν την ηλικιωμένη να τους δείξει το σημείο όπου έκρυβε τις οικονομίες της. Η κρυψώνα βρισκόταν μέσα σε τοίχο δωματίου του σπιτιού.

Αφού εντόπισαν το σημείο, οι δράστες προχώρησαν στο επόμενο βήμα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τοίχου.

Έσπασαν τον τοίχο με βαριοπούλα

Οι επιτήδειοι φέρονται να χρησιμοποίησαν βαριοπούλα για να γκρεμίσουν το τμήμα του τοίχου όπου ήταν κρυμμένα τα πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την υπόθεση, η λεία τους περιλάμβανε 40 πεντόλιρα, 10 λίρες και 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Η αξία των 40 πεντόλιρων υπολογίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπου 200.000 ευρώ, εφόσον η αξία καθενός ανέρχεται στις 5.000 ευρώ. Η συνολική αξία της λείας εκτιμάται, επομένως, σε ιδιαίτερα υψηλό ποσό, χωρίς να έχει προσδιοριστεί εδώ η ακριβής αποτίμηση των υπόλοιπων λιρών.

Τρία περιστατικά μέσα σε ένα 24ωρο

Το περιστατικό στο Μαρούσι έρχεται να προστεθεί σε δύο υποθέσεις απάτης στο Ψυχικό, όπου δράστες φέρονται να παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα από δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τα τρία περιστατικά μέσα σε διάστημα περίπου 24 ωρών συνδέονται με λεία συνολικής αξίας άνω των 600.000 ευρώ.

Οι υποθέσεις αναδεικνύουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι από επιτήδειους που χρησιμοποιούν προσχήματα επαγγελματικής ιδιότητας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κατοικίες και να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *