13/06/2021

Άλλο ένα ψέμα! Η κυβέρνηση βάζει στην λοταρία την υγεία των πολιτών!

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 12.000 rapid tests! Δηλαδή θα χρειαστούμε μόλις τρία χρόνια για να καλυφθεί ο πληθυσμός, τη στιγμή που η Δανία έχει διεξάγει παραπάνω τεστ από τον συνολικό αριθμό των πολιτών της!

Πήγαν… περίπατο οι μαζικοί έλεγχοι που προανήγγειλε ο Μητσοτάκης. Με κλήρωση και διαδικτυακή αίτηση, η εξέταση των πολιτών

Αφού χρειάστηκαν να περάσουν τόσοι μήνες με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε πανδημία και οικονομία, η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή θα πραγματοποιήσει 12.000 δειγματοληπτικά rapid tests ημερησίως.

Αριθμός που προφανώς δεν σηκώνει πανηγυρισμούς, καθώς δεν μπορούν να θεωρηθούν μαζικά τεστ τα 12.000, κάτι βέβαια που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Η κυβέρνηση, με βαρύγδουπους τόνους, προκαλεί τους πολίτες, αν επιθυμούν να μπουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (testing.gov.gr)., να δηλώσουν τα στοιχεία τους, τα οποία δεν θα τηρούνται ως προσωπικά δεδομένα για να κάνουν, αν είναι τυχεροί, το τεστ.

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 τυχεροί που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ» κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει, «θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και πολλοί άλλοι». Με 3.500 νεκρούς σε ενάμιση μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η επιτροπή από την πρώτη μέρα: Συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας, ώστε να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά».

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο στη διαχείριση της πανδημίας, με μόνο γνώμονα τις ισορροπίες και το πολιτικό κόστος εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Σε συνέντευξή του έφερε ως παράδειγμα την ολική υποχώρηση στο θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των επιστημονικών εισηγήσεων, ενώ ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να δημοσιευτούν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να γνωρίζουν οι πολίτες με τι τρόπο λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ